Demirtaş, propaganda konuşması için Ankara’ya götürülecek

HDP’nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, TRT’de yayımlanacak 10’ar dakikalık propaganda konuşması için Edirne Cezaevi’nden iki kez Ankara’ya götürülecek. İnce ise TRT'deki 10 dakikalık hakkını kullanmayacak.

Yayınlanma: 08.06.2018 - 07:03
Abone Ol google-news

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), HDP’nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın propaganda konuşması için TRT’nin Ankara’daki stüdyosuna getirilmesine karar verdi. Demirtaş, Edirne Cezaevi’nden iki ayrı kayıt için iki kez Ankara’ya götürülecek. Bu uygulama dünya siyaset tarihine geçen bir ilk olacak.

Dün, cumhurbaşkanı adayları ve siyasi partilerin TRT’de resmi propaganda haklarını kullanma sıraları için YSK’de kura çekimi yapıldı. Kuraya göre 17 Haziran’da TRT’de yayımlanacak 10’ar dakikalık resmi propagandalarda ilk sıra Doğu Perinçek’in. Perinçek’i, 10’ar dakika arayla; Tayyip Erdoğan, Selahattin Demirtaş, Temel Karamollaoğlu ve Meral Akşener takip edecek. 23 Haziran’daki yayın hakkı ise sırasıyla Karamollaoğlu, Akşener, Erdoğan, Perinçek ve Demirtaş’ın olacak.

Konuya ilişkin YSK kararı da hazırlandı. Karara göre Demirtaş, tutuklu bulunduğu Edirne Cezaevi’nden TRT Genel Müdürlüğü’nün Ankara Oran Sitesi’ndeki yerleşkesinde bulunan S1 stüdyosuna getirilecek. Demirtaş, 17 Haziran konuşmasının çekimleri için 13 Haziran’da; 23 Haziran konuşması için ise 22 Haziran’da TRT stüdyosunda kayda girecek.

Öte yandan, siyasi partilerin yapacakları propaganda konuşmaları da kurayla belirlendi.

17 Haziran’da sırasıyla SP, MHP, İYİ Parti, HDP, CHP, HÜ- DAPAR, AKP ve Vatan Partisi temsilcileri; 23 Haziran’da ise Vatan Partisi, İYİ Parti, AKP, HDP, CHP, HÜDAPAR, SP ve MHP temsilcileri konuşacak. YSK’nin verdiği karar HDP’de olumlu karşılanırken, Demirtaş’ın propaganda konuşmasının TRT stüdyolarında yapılabilmesi koşullarının sağlanması için Adalet Bakanlığı’na başvurulacağı öğrenildi.

Başvuruda, Demirtaş’ın propagandasının Ankara’da çekilmesinin yanı sıra, gerekirse TRT ekibinin cezaevine gitmesi ve çekim yapması için koşulların sağlanmasının talep edileceği belirtildi. 

İNCE PROTESTO ETTİ

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, propaganda konuşması yapmak için YSK’ye başvurmadığından kuraya da sokulmadı. İnce önceki gün Şanlıurfa mitinginde, “Cumhurbaşkanı adaylarının onar dakikalık 2 konuşma hakkı var. Arkadaşlarımı aradılar. Onar dakikalık iki konuşma yap dediler. Dedim ki ‘Alın konuşmanızı başınıza çalın, istemiyorum.’ Bana lûtufta mı bulunuyorsunuz? Orada benim Urfalı çiftçi kardeşimin, benim Rizeli çay toplayan kardeşimin, portakal toplayan Adanalı kardeşimin alın teri var kimin malını kime bağışlıyorsunuz?” demişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon