HDP standına saldırı: İki yaralı

Büyükada'daki HDP standına yönelik saldırıda iki kişi bıçakla yaralandı.

Yayınlanma: 17.06.2018 - 14:36
Abone Ol google-news

Büyükada'da Halkların Demokratik Partisi (HDP) standına dün gece yarısı 01:00 sularında saldıran iki kişi parti bayraklarını ve standı yakma girişiminde bulundu.

HDP'nin yan standında bulunan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) üyeleri ve esnaf, saldırganları durdurmaya çalıştı. Yaklaşık 10 kişilik yaşları 19 - 20 civarında olduğu belirtilen saldırganları durdurmak isteyen esnaflardan Vedat Demir ve Sedat Şahin bıçaklanarak yaralandı.

"TUTUKLANMA TEHDİDİ YAPILDI"

HDP üyesi Neşe Erbil "Ada sakinlerin bir kısmı dün akşam motorla bir grup gencin geldiğini ve talimat aldıklarını söyleyerek bu saldırı hakkında konuştuklarını duymuş. Adanın dışından adaya şu anda özellikle HDP'ye saldırmak için gelenler var. Emniyet de şu anda baya kollama durumunda. Çünkü müdahale eden arkadaşlara da tutuklanma tehdidi yapıldı" dedi.

"20 KİŞİLİK GRUPTU"

Bianet'ten Pınar Tarcan'ın haberine göre yaralılardan Sedat Şahin taburcu edilirken, Vedat Demir'in tedavisi Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sürüyor.Büyükada'daki parti standında görevli CHP Gençlik Kolları Üyesi Bülent Atmaca ise olay anında her zamanki gibi yan standda olduklarını söylerken şunları anlattı:

"Dün gece oturduğumuz yerde birden bire bir grubun HDP'nin bayraklarını alıp yakmaya başladığını gördük. Yaklaşık 20 kişilik bir gruptu.

"Bayrakları yakmalarına engel olacaktık, ama o sırada bıçaklamalar oldu. Arkadaşlar üstüne bir de polis tarafından darp edildiler. Hatta polis bu arkadaşlara hakaret etti. Bugün olayla ilgili vereceğim".

"KASITLI YAPILDIĞINI DÜŞÜNÜYORUZ"

Atmaca, daha önce yine aynı bölgede duran MHP standı ile aralarında gerginlikler olduğunu söylerken, "Saldırgan grubun bir kısmı MHP çadırının içinde oturuyordu. Kasıtlı yapıldığını düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler