Fatih Terim manifestosu

Ya kurallara uyacağız, ya da.. CUMHUR ÖNDER ARSLAN'ın özel haberi

Yayınlanma: 07.08.2018 - 10:28
Abone Ol google-news

 

CUMHUR ÖNDER ARSLAN

Galatasaray’ın Akhisarspor’a penaltılarla kaybettiği TFF Süper Kupa Finali’nin ardından teknik direktör Fatih Terim, açıklamalarıyla başta futbolcularına olmak üzere yönetime ve camiaya çarpıcı mesajlar verdi. UEFA ile yapılan Finansal Fair-Play anlaşmasının getirdiği ‘Sattığın kadar alabilirsin’ kriterinin yanı sıra kulübün ekonomik durumundaki sıkıntılar nedeniyle planladığı transferleri yapamayan Sarı-Kırmızılılarda, Terim, ‘manifesto’ niteliğindeki sözleriyle mevcut durumun daha net anlaşılmasını sağladı. Tecrübeli teknik adamın dikkat çektiği noktalar şöyle:

* Kazanılan şampiyonluğa rağmen takımdaki bazı yıldız futbolcuların, yeni sezon kampı ile hazırlık maçlarındaki konsantrasyon eksikliği, isteksizliği ve düşük performansı teknik heyeti hem endişelendiriyor hem de rahatsız ediyor.

* “Hayal kırıklığına uğradığım oyuncular var” diyen Terim, fiziksel açıdan bir türlü istediği seviyeye gelemeyen futbolcularından duyduğu sıkıntıyı açıkça dile getirdi. Terim isim belirtmese de “Hazırlık maçlarında göreceğimi zaten gördüm” sözleriyle geçen sezonki formlarının uzağında olan oyuncuları işaret etti.

* Galatasaray henüz Terim’in aklındaki baskılı ve rakibe hükmeden oyun kurgusunu sahaya yansıtamadı. Tecrübeli hoca, “Bu seviye Şampiyonlar Ligi’ne yetmez, hayal kırıklığına uğrarız, cezayı keserler. Siz kendi bildiğiniz gibi oynayamazsınız saha içinde, size söylenen şekilde oynayacaksınız” sözleriyle de Avrupa’da sorun yaşama ihtimallerinin mesajını takıma net şekilde vurguladı.

* “Lig başlıyor çabuk aksiyon almamız lazım” ifadesini kullanan Fatih Terim, 31 Ağustos’ta sona erecek transfer dönemini işaret ederek; zamanın daraldığını, hatta bazı açılardan geç kalındığını, stoper, orta saha ile forvete yapılmasını istediği ihtiyaç duyulan transferlerin bir an önce gerçekleşmesi ve Sarı-Kırmızılı yönetimin elini çabuk tutması gerektiğini açık dille vurguladı.

* Terim’in “Değişmek zorundayız ve değişeceğiz” sözlerinin perde arkasında yaş ortalaması yüksek olan takımın gençleştirilmesi ve mevcut kadrodaki bazı isimlerle yolların ayrılabileceğinin olduğu öğrenildi. Terim, “değişim” diyerek, Yunus Akgün ve diğer gençlere daha çok forma vereceğini belirtirken, bir yandan da Sarı-Kırmızılı takımda kimsenin yerinin garanti olmadığını, formayı çalışanların alacağını diğer futbolcularına net biçimde ifade etmiş oldu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler