İşte Sergen Yalçın-Beşiktaş pazarlığının perde arkası: Para değil, süre!

Abdullah Avcı'dan sonra teknik direktör arayan Beşiktaş, 3-4 ismi masaya yatırdı, Sergen Yalçın ortak karardı, ön görüşme yapıldı, 6 ay, 1.5 yıl, 2.5 yıl pazarlığında orta nokta bulundu.

Yayınlanma: 27.01.2020 - 18:45
İşte Sergen Yalçın-Beşiktaş pazarlığının perde arkası: Para değil, süre!
Abone Ol google-news

Beşiktaş zor günler yaşıyor. Hem lig ve kupada üst üste alınan kötü sonuçlar, hem teknik direktör Abdullah Avcı ileyolların ayrılması, hem  de takımın başına gelecek ismin kim olacağı meselesi Siyah-Beyazlı camiayı yormuştu.

Başkan Ahmet Nur Çebi, Emre Kocadağ ve Erdal Torunoğulları tam yetki ile teknik direktör arayışındaydı.

Akıllardaki ilk isimde doğal olarak "Beşiktaş'ın evladı" Sergen Yalçın'dı. Gittiği her takımda başarılı olmuş, sınıfı geçmişti. Üstelik sorunlu oyuncuları yeniden futbola kazandırma gibi de bir huyu vardı. Üstelik Yeni Malatyaspor'dan ayrılması Sergen Yalçın'ı ön plana çıkarıyordu. Mustafa Denizli, Samet Aybaba, Lucescu isimlerinin arasında üzerinde 'uzlaşılan' tek isimdi.

"BEŞİKTAŞ'LA PARA KONUŞMAM"

Ve Beşiktaş yönetimi bu sabah saatlerinde Sergen Yalçın'la bir ön görüşme yaptı. Doğal olarak para konusu da gündemdeydi. Ancak, Yalçın, bu konuyu daha açılmadan kapayacaktı: "Beşiktaş'la para konuşmam..."

Yöneticiler rahat bir soluk almıştı. Çünkü Abdullah Avcı'ya da tazminat değil de yeni bir takım bulana kadar hak edişi ödenecek, böylelikle Beşiktaş'ın yeni hocası için kasadan x2 para çıkacaktı.

Sergen Hocaya, kadro soruldu. Yanıt yine kısaydı: "Transfer için zaman kaldı mı ki.." Üstelik kulübün transfer kısıtlamasını da biliyordu. 

Yöneticiler yine sevinmişti ki, "Süre" dedi Sergen Yalçın. Yöneticiler, "Önce şu yarı sezonu geçelim.." deseler de, ünlü isim yuvasına kalıcı olmak için gelmek istediğinin altını çizdi. Sergen Yalçın'ın kafasındaki süre 2.5 yıldı, yönetim 6 ay dedi. 1.5 senede uzlaştılar. 

Peki niçin ısrar etmişti Sergen Yalçın en azından 1.5 sezonda?

Çünkü kafasındaki Beşiktaş'ı 6 ayda yaratamayacağı, bu sezonun yara sarma ile geçeceğini, ancak özlenen Beşiktaş'ın yeni sezonda izlenebileceğini anlattı yönetime.

Ahmet Nur Çebi Başkan da bu tekilife onay verince eller sıkışıldı.

Eğer bir aksilik çıkmazsa yarın imzalar atılacak ve Sergen Yalçın, kaptanlığını yaptığı takıma 'teknik adam' olarak dönecek.




Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler