Kavgayı telefon başlatmış

Trabzon-F.Bahçe ve Malatyaspor arasındaki ‘erteleme savaşı’nın perde arkasında, ‘işgüzar’ bir yorum var.

Yayınlanma: 28.01.2020 - 02:00
Kavgayı telefon başlatmış
Abone Ol google-news

Futbol dünyası, daha oynanmadan tansiyonu yükselen Trabzonspor-Fenerbahçe maçını beklerken, iki camia ve Malatyaspor arasındaki gerginliğe TFF’den yapılan bir telefon aramasının yol açtığı ortaya çıktı. Elazığ ile Malatya’yı etkileyen ve 41 can kaybıyla bini aşkın kişinin yaralanmasına neden olan Sivrice depremi sonrası, TFF, “görülen luzum” üzerine dün oynanması gereken Yeni Malatyaspor-Trabzonspor maçını ileri bir tarihe almış, bu karar, erteleme öncesi yaşanan telefon trafiği nedeniyle tartışılır hale gelmişti. Bu gelişmelerin ardından Fenerbahçe TFF’yi ve Trabzonspor’u Trabzonspor da Fenerbahçe’yi masa başı oyunlarına başvurmakla suçladı, taraftarlar da sosyal medyada şimdiden Trabzon-F.Bahçe kavgasını başlattı.

GEÇ KALDILAR!

TFF, yıkıcı sarsıntı sonrası cumartesi öğle saatlerinde Elazığ ve Malatya’daki tüm alt lig müsabakalarını ileri bir tarihe bırakarak, bir anlamda “olması gibi” hareket etti. Kurallara göre TFF’nin, bu kararı alırken aynı anda  Malatya’daki Y.Malatyaspor-Fenerbahçe maçını da ertelemesi gerekiyordu. Ne var ki ilk anda karar alınamayınca kriz ortamı oluştu. Aynı  gün öğle saatlerinde TFF, hem Malatya, hem Tarbzonspor’un kulüp başkanlarından görüş sordu, ancak karar yine gecikti. Bu arada maçın oynanacağını tahmin eden Trabzonspor, “logolu” kulüp otobüsünü karayolu ile Malatya’ya yolladı. Maçın oynanıp oynamayacağına ilişkin karar açıklandığı anda Malatyaspor Başkanı Adil Gevrek’in kamuoyuna yansıyan “Bizi federasyondan aradılar, Trabzonspor’un yabancı oyuncularının Malatya’ya gelmek istemediğini belirttiler, bizden de erteleme kararını desteklememizi istediler” sözü ortalığı karıştırdı. Önce internet medyası, ardından sosyal medyada geniş yankı uyandıran ve “Trabzonspor, Fenerbahçe derbisi öncesi Malatya’da yıpranmak istemiyor” algısı üzerine, Fenerbahçe Kulübü’nden zehir zemberek bir açıklama geldi.  “Ev sahibi takıma rağmen” ifadesiyle başlayan bildiride, “..şampiyonluk yarışında bir takıma açıkça avantaj sağlayacak bu maç iptal kararının gerçek sebebinin; Trabzonspor’un Malatya gibi zorlu bir deplasmana, 120 dakika oynadığı Türkiye Kupası rövanş maçının hemen ardından çıkarılmak istenmemesi mi, bu hafta Fenerbahçemiz ile karşılaşacak Trabzonspor takımının defansif mevkideki 4 oyuncusunun sarı kart sınırında olmasından ötürü mü, bu hafta Fenerbahçe ile karşılacak Trabzonspor takımının, 10 gün dinlenerek ve Malatya gibi zor bir deplasmandan olası bir puan kaybının yaratacağı psikolojik baskıyı yaşamadan çıkmasını sağlamak mı olduğunu, TFF’ye soruyoruz” denilmesi Trabzonspor’u tetikledi. Bordo-Mavili kulüp de bir karşı bildiri ile erteleme kararında etkilerinin olmadığına vurgu yaparken pazar günkü rakipleri Fenerbahçe’yi masa başı oyunlarına başvurmakla suçladı. Açıklamada, Fenerbahçe’nin amacının maçı tamamlatmamak olacağına da dikkat çekildi. “Trabzonspor-Fenerbahçe karşılaşmasını saha dışına taşıyarak ortamı germek, geçmiş yıllarda olduğu gibi maçı tamamlatmamak ve masa başında kazanmaktır” ifadesi ise pazar günkü Trabzonspor-F.Bahçe maçının tansiyonuna şimdiden tavan yaptırdı.

ARAYAN ORTAYA ÇIKMADI

 3 kulübü birbirine düşürüp, pazar günü oynanacak Trabzonspor-Fenerbahçe derbisinin tansiyonunu daha hafta başından yükselten bu krizin perde arkasından TFF’deki bazı görevliler çıktı.  Ne var ki, Malatyaspor Başkanı’na, federasyondan hangi yetkilinin, “Trabzonspor’un yabancıları gelmek istemiyor” dediği belirlenemedi. Bu kişi ya da kişilerin TFF’nin profesyonel kadrosundan mı, yoksa seçilmiş ekipten mi olduğu da ortaya çıkmadı. TFF Başkanı Nihat Özdemir ve yönetiminin bu konularda, “Mutlaka kulüp başkanlarının görüşü alınsın, konuyu sorumlu TFF yöneticileri değerlendirsin”  talimatının olduğu biliniyor. Ne var ki, Malatyaspor Başkanı ile gerçekleşen görüşmedeki, “Trabzon oynamak istemiyor” ifadesinin niçin ve hangi amaçla kullandığı merak konusu. İşin kötüsü, bu gerginlik Trbazon’daki derbi maç öncesi hakem ataması dahil pek çok konuda şimdiden kaos yaratmış durumda. 

TFF: ARTÇI

Bu gelişmeler ve kamuoyunda oluşan federasyon makul bir açıklama yapsın çağrısı üzerine TFF, Malatya-Trabzon maçının artçı sarsıntılar nedeniyle bölgedeki tüm maçlar gibi ertelendiğini duyurdu. TFF’nin açıklamasında, “Bölgede bulunan tüm kulüplerin başkan ve temsilcileri, stadyum yetkilileri, resmi kurum ve kuruluşların görevlilerinin yanı sıra bölgeye maça gidecek takımlarımızın yetkilileriyle sorumlu Yönetim Kurulu üyelerimiz görüşmeler yapmışlardır. Yönetim Kurulumuz yaptığı değerlendirmeler sonucu, üzüntü, olağanüstü durum ve artçı sarsıntıların devam etmesi nedeniyle sadece Yeni Malatya-Trabzon maçını değil bölgede oynanacak olan tüm karşılaşmaları ileri bir tarihe ertelemiştir” denildi. 



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler