Fenerbahçe adalet için yürüdü

Fenerbahçeli Avukatlar Derneği tarafından düzenlenen "Türkiye İçin Adalet, Fenerbahçe İçin Adalet" yürüyüşü coşkuyla tamamlandı. Yürüyüşten sonra Aziz Yıldırım ve taraftarlar birlikte maçı bekledi.

Yayınlanma: 16.02.2014 - 10:29
Abone Ol google-news

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve yöneticilerin de katılacağı yürüyüş, saat 14.00'te Şaşkınbakkal'da başladı. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım kortejin başına geçerek yürüyüşü başlattı.

Binlerce Fenerbahçe taraftarının katıldığı yürüyüşte, Kulüp başkanı Yıldırım, Şaşkınbakkal'da bir süre taraftarların tezahüratlarına tempo tutarak eşlik etti, taraftarlar Yıldırım lehinde tezahürat yaparak, sevgi gösterilerinde bulundu.

Yürüyüşe katılan taraftarlar Fenerbahçe ve Türk bayraklarının yanı sıra Atatürk posterleriyle renkli görüntüler oluşturdu.

FOTO GALERİ

Fenerbahçe'den başka takımların taraflarının da yürüyüşe destek verdiği görüldü. Beşiktaş ve Galatasaray formalı bazı vatandaşlar Fenerbahçelilerle birlikte yürüyüşte yer aldı. Yürüyüş esnasında bazı Trabzonspor formalı vatandaşlar da dikkat çekti.

Taraftarlar yürürken aynı zamanda; "Ali İsmail Korkmaz Fenerbahçe yıkılmaz", "Dik dur eğilme, taraftarın seninle", "Her yer Aziz, her yıl Yıldırım" şeklinde tempo tuttu. Taraftarların tek bir ağızdan dile getirdiği şu ifadeler de dikkat çekti:
"Ayakkabı kutusu milyonlar doldu-Suçlu yine Fener oldu-Ne cemaat ne AKP-Tam bağımsız Fenerbahçe."

 

Gezi direnişinde Eskişehir'de dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz'ın ailesi de Fenerbahçe ile 'adalet' dedi.

 

Galatasaray ve Beşiktaş'tan da destek

Aziz Yıldırım Fenerbahçe ve Türk bayrağı sallayarak taraftarı selamladı. Galatasaraylı eski futbolcu Ümit Karan, Galatasaraylı ve Beşiktaşlı taraftarlar ile binlerce Fenerbahçe taraftarı açtıkları çeşitli pankartlarla yürüyüşe katıldı.

Taraftarlar saat 16:50'de stadyuma ulaştı. Başkan Yıldırım ve beraberindekiler de stadyuma girerek maç saatini beklediler.

 



Ali Koç'tan adalet vurgusu

FENERBAHÇE Kulübü Yönetim Kurulu tam kadro olarak yürüyüşte yer alırken, kulübün eski Asbaşkanı Ali Koç da 1907 Derneği üyeleriyle birlikte Erenköy’de bulunan Divan Pastanesi önünde bir araya geldi. Ali Koç şunları söyledi:

"Hepimiz için tarihi bir gün. Sadece camiamız için değil çocuklarımız için de tarihi bir gün olduğunu düşünüyorum. Zira 3 Temmuz'da bize yaşatılanlar ve yapılanları unutmadık. O zaman hakkımızı ararken yapılan haksızlıkları dile getirirken, masumiyet karinesinden bahsederken, gizlilik ihlallerinden bahsederken halkın nezdinde suçlu duruma düşürülen Fenerbahçe üç sene evvel ne söylediyse şimdi de onu söylüyor. Yalnız bir fark olduğunu söylemek isterim.Bugün bizim söylediklerimizi devletin en tepesinden sokaktaki insanlara kadar her yerden katılımın olduğunu görüyoruz. Bugün söylediklerimiz 3 Temmuz'da ne ise şimdi de o olacaktır. Ama bugün bizim söylediklerimizi söyleyenler ne yazık ki 3 Temmuz sürecinde konuyu bizim gibi görmediler yada değerlendirmediler. Bugünkü söylemlerinde olmadılar. Doğru çalışan bir hukuk her demokrasiye lazımdır. Biz bu anlamda Fenerbahçe olarak camiamıza sahip çıktık. Çok daha sıkıntılı olabilirdi ama olmadı. Bugün gelen Türkiye'de sadece Fenerbahçe için değil Türkiye'nin geleceği de önemlidir. Bağdat caddesinde bu yürüyüşe katılan insanlar bizim inancımız, arzumuz, talebimiz ve dualarımız Fenerbahçe'nin adil yargılanma hakkının verilmesidir"

SESİMİZ VE SÖZÜMÜZ SADECE ADALET İÇİN YÜKSELSİN!..

Fenerbahçeli Avukatlar Derneği yürüyüş için şu çağrıyı yapmıştı:

"Fenerbahçeli Avukatlar Derneği olarak, 16 Şubat 2014 Pazar günü Şaşkınbakkal'da başlayıp Kızıltoprak'ta sona erecek, "Türkiye İçin Adalet, Fenerbahçe İçin Adalet" yürüyüşünde onbinlerle buluşmak için sabırsızlanıyoruz.

Tuttuğu takım ve gönül verdiği renkler ne olursa olsun taraftarımızla birlikte adalet için, hukuk için, adil yargılanma için bu yürüyüşe katılacak herkesten yegane beklentimiz, bu güzel birlikteliğin ruhuna aykırı her tür olumsuzluktan kaçınmasıdır.

Davamızın, siyasi oluşumların gölgesinde kalmaması için her tür olası provokasyondan uzak durulması en büyük isteğimiz ve yürüyüşe katılacak olan herkesten de açıkça beklentimizdir.

Bu bağlamda, siyasi her tür slogandan kaçınılmasını, kişi ya da kurum hedefli tezahüratlardan uzak durulmasını, yürüyüşün amacından çıkmasını hedefleyebilecek her tür oluşuma karşı durulumasını önemle rica ederiz.

Sesimiz; hep bir ağızdan, en yüksek tonda ve durmaksızın 'Adalet' için 'Türkiye' için 'Fenerbahçemiz' için yükselsin.
İlginize ve sorumlu tavrınıza şimdiden teşekkür ederiz"

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler