Işte ıslık işte teşkilat

Türkiye’nin Yunanistan’la oynadığı özel maçta Yunanistan milli marşının ve saygı duruşunun ıslıklanması geniş yankı uyandırdı.

Yayınlanma: 19.11.2015 - 19:35
Abone Ol google-news

AKP’liler maça giderken çektirdikleri fotoğrafları sosyal medyada paylaştı.

Türkiye ile Yunanistan arasında oynanan dostluk maçında yaşanan ıslık rezaletinin perde arkasında AKP’nin gençlik kollarının olduğu ortaya çıktı. Fatih Terim Stadı’ndaki mücadeleye Başakşehir Ziya Gökalp Mahallesi AK Gençlik üyeleri başta olmak üzere birçok teşkilat sempatizanının bedava dağıtılan biletler girdikleri öğrenildi. Karşılaşma öncesinde Paris Katliamı’nda hayatını kaybedenler için yapılan saygı duruşunda ıslıklı protestoyu başlatanların AKP gençlik teşkilatı üyeleri olduğu, birçok seyircinin de bu gruba uyduğu kaydedildi.

Mesajla organize olmuşlar

6222 sayılı yasaya karşın, bedava bilet dağıtılması ve bu grubun organize olarak tribünlere toplu giriş yapmaları ise kafalarda, “Biletleri AKP teşkilatına kim verdi” sorusunu gündeme getirdi. Teşkilatın AKP’li ilçe belediyesince desteklendiği ve Başakşehir Futbol takımın maçlarına da, bedava Passolig kartı dağıtılarak davet edildiği öğrenildi. Türkiye- Yunanistan maçından bir gün önce Ziya Gökalp Mahallesi AK Gençlik hesabından, cep telefonu mesajlarıyla üyelerine ‘acil durum’ başlığıyla atılan, ‘Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun geleceği maça teşkilat olarak yoğun bir katılım sağlamamız gerekiyor. Passolig olmasına gerek yok. Stat girişinde kağıt bilet dağıtımı yapılacaktır” mesajları skandalı gözler önüne serdi.

‘İşte taraftar işte teşkilat’

Aynı hesaptan maç günü ise biletsiz giriş için kullanılacak kapı numaraları paylaşıldı. Böylece binlerce AKP gençlik kolu üyesi Başakşehir Fatih Terim Stadı’na giriş yaptı ve saygı duruşunu ısıklayarak dünya çapınca büyük bir skandala imza attı. Maç sırasında tribünler aralıklarla tekbir getirirken parti teşkilatının yer aldığı kale arkası tribün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a destek tezahüratı yaptı. Ahmet Davutoğlu için de “Ahmet hoca el salla” diye bağıran parti üyeleri “İşte taraftar işte teşkilat” ve “Dik dur eğilme” sesleri yükseldi. Teşkilat üyeleri karşılaşma öncesi toplu olarak maça gidiş ve Davutoğlu için hazırladıkları destek pankartlarını sosyal medya hesaplarından paylaştı. Facebook’taki hesaplardan kolayca erişilebilen ayıbın fotoğrafları ile ilgili işlem yapılıp, yapılmayacağı bilinmiyor.

Terim’in eleştirisi Fransız basınında

‘Stadı AKP’li yönetiyor'

Eski CHP Başakşehir Belediye Başkan adayı Özgür Karabat ise Türkiye ile Yunanistan arasında oynanan özel milli maçta stadda Ak Gençlik grubuna ücretsiz bilek dağıtıldığı yönündeki iddialara karşı, “ Ak Gençlik ile Osmanlı Ocakları arasında burada zaten bir irtibat var. Başakşehir ve Kayaşehir Tayyip Erdoğan tarafından kurulan yerler. Maça biletli de girmiş olabilirler. Ancak Başakşehir stadından sorumlu ve kulüp yönetiminde olan AKP’li bir meclis üyesi de var. Onun için bu gruplara ücretsiz bilet temin edilme olasılığı yüksek. Yönetimde olan birinin buralara yardım etme olasılığı çok yüksek”dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler