Galatasaray'da 'sosyal medya' isyanı

Facebook ve Instagram'da binlerce kullanıcının takip ettiği Galatasaraylı taraftarlar tarafından oluşturulan hesaplar bir bir kapatılmaya başlandı, sarı-kırmızılı taraftarlar isyanda...

Yayınlanma: 06.08.2016 - 15:49
Abone Ol google-news

Facebook ve Instagram gibi sosyal medya platformlarında, kulüplerin resmi hesapları dışında taraftarlarca oluşturulmuş çok sayıda sayfa da bulunuyor. Takipçi sayıları neredeyse milyonları bulan hesaplar, taraftarlar için bir anlamda 'örgütlenme' mecraları oluyor.

Galatasaraylı taraftarları sosyal medya üzerinde buluşturan, taraftarlar tarafından yönetilen Facebook ve Instagram hesapları son günlerde birer birer kapatılmaya başlandı. Kapatılan taraftar hesaplarını takip edenler, otomatik olarak Galatasaray'ın resmi Facebook hesabını takip etmeye başladı. Bir anlamda, taraftar hesapları kapatılıp, kulübün resmi Facebook sayfasına yönlendirilip, takipçileri de buraya aktarıldı. Bu aktarım sonucunda Sarı-Kırmızılı ekibin resmi Facebook sayfasını 'beğenenlerin' sayısı 13 milyonu aştı.

Taraftarlar tarafından yönetilip yine taraftarlara hizmet veren hesapların kapatılıp, kulübün resmi sayfasına yönlendirilmesi Sarı-Kırmızılı taraftarları kızdırdı. Eleştirilerin hedefinde olan Dursun Özbek ve yönetimi kapatılan hesapların ardından bir kez daha hedef haline gelirken, geçtiğimiz aylarda kulübe ait bütün medya faliyetlerini devralan Tigon isimli firma da eleştirilerin odağı haline geldi.

Galatasaraylı taraftarların bu konudaki eleştirileri devam ederken, kulüpten resmi bir açıklama yapılmış değil.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler