Bizim çocuklar zorunlu atlet

Amatör ve profesyonel spor dünyasının temsilcileriyle bir araya gelen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ithal sporcu politikasını eleştirdi. Kılıçdaroğlu, “Anadolu’da her gün yürüyerek okula gidip gelmek zorunda olan binlerce evladımız var. Meraklı isimleri bulup onları atlet yapın” dedi.

Yayınlanma: 01.04.2017 - 07:06
Abone Ol google-news

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, önceki akşam amatör ve profesyonel spor dünyasının temsilcileriyle bir araya geldi. Referandum öncesi STK’lerle yaptığı toplantılar kapsamında gerçekleşen sohbete, eski TFF Başkanı Kemal Ulusu, eski Trabzonsporlu Lemi Çelik, eski Beşiktaşlı Ali Eren Beşerler, G.Saray yönetim kurulu üyesi Cengiz Özyalçın, Trabzonspor Asbaşkanı Gençağa Meriç, Eczacıbaşı Spor Kulübü yöneticisi Sedat Birol, Sedat Doğan, Dünya Baltacıoğlu gibi isimlerle amatör ve profesyonel spor dünyasından 650 kişi katıldı.

Kemal Kılıçdaroğlu, doping konusunda ülkece üzüntü duyulan gelişmelerin yaşandığını belirtirken, sorumluların hâlâ büyük bir “pişkinlikle” görevine devam ettiğine vurgu yaptı. CHP lideri, “Düşünün bir yarış, bir olimpiyat, ilk iki sırada madalyaları kazanan isimler Türkiye’den ama ikisinde de doping bulgusuna rastlanıyor. Ve hâlâ asıl sorumlular koltuklarında oturuyor. Arada bir iki kişi cezalandırılıyor o kadar. Bedel ödemiyorlar. Bu gidişle dopingin önüne geçilemez. Kökten değişiklik şart” dedi. Kemal Kılıçdaroğlu, devşirme sporcuların artık sporun her branşında Türkiye’de yetişen sporcuların önüne geçmesini de eleştirdi.

Özellikle atletizm branşındaki ithal sporcular yüzünden ülke evlatlarının önünün kesildiğini belirten Kılıçdaroğlu, “Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasındaki uyumsuzluğa değinmiyorum bile. Ama Anadolu’da, Kars’ta, Ağrı’da, her gün binlerce evladımızı yürüyerek okula gönderen bir zihniyet hâkim. Bu çocuklar okula yürüyerek gidiyor geliyor. Hiçbir şey bilmiyorsanız o çocuklara yeni bir ufuk açın. Her gün zorunlu antrenman yapan bu gençlerden atletizme meraklı isimleri bulun ve ilerde milli formayı verin onlara. Emin olun ki, bu evlatlarımız doping de yapmaz” dedi. Kılıçdaroğlu, passolig sistemi ile tribünlerin eski havasını kaybettiğine de vurgu yaptı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler