Azmin zaferi... Ampute Milli Takımı şampiyon oldu

Ampute Milli Takımı, İngiltere'yi yenerek Avrupa şampiyonu oldu.

Yayınlanma: 09.10.2017 - 20:07
Abone Ol google-news

<video:841413>

Ampute Futbol Milli Takımı, EAFF Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası final maçında İngiltere ile karşı karşıya geldi.

Millilerimiz 25. dakikada Ömer Güleryüz'ün kaydettiği golle 1-0 öne geçti. İngiltere karşılaşmanın 49. dakikasında beraberliği yakaladı: 1-1

Osman'ın son dakika golüyle Ampute Futbol Milli Takımımız 2-1 öne geçti. Ampute Futbol Milli Takımımız, İngiltere'yi 2-1 yenerek Avrupa Şampiyonu oldu.

Kupayı aldılar

Vodafone Park'ta oynanan karşılaşmanın bitiş düdüğü ile büyük bir coşku yaşayan milliler, göz yaşları içinde sevindiler. Türk Bayrağı ile takım halinde tribünleri dolaşan ay-yıldızlılar taraftarların tezahüratlarına da eşlik ettiler. Ampute Futbol Milli Takımı madalyalarını ve kupasını Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın elinden aldı. Milliler daha sonra kupayla beraber, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Bilal Erdoğan ve güvenlik görevlileriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.


Ampute Milli Takımı şampiyonluk maçından kareler

Gomis'ten Ampute Milli Takımı'na destek

TFF'den Ampute Milli Takımına tebrik

 
Türkiye Futbol Federasyonu, finalde İngiltere'yi 2-1 mağlup ederek Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası'nda şampiyonluğa ulaşan Milli Takım için tebrik mesajı yayınladı.
 
TFF'den yapılan açıklamada, "TFF'nin "Türkiye Futbol Oynuyor" projesi kapsamında destek verdiği Bedensel Engelliler Spor Federasyonu bünyesinde bulunan Ampute Futbol Milli Takımı, EAFF Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası final maçında İngiltere'yi yenerek Avrupa şampiyonu oldu. Türkiye'ye büyük bir gurur yaşatan Ampute Futbol Milli Takımı'nı gönülden kutlar, spor tarihimize geçen başarının mimarlarına yürekten teşekkür ederiz" denildi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler