Quaresma Kartal'ı uçurdu... Nefes kesen derbinin galibi Beşiktaş

Spor Toto Süper Lig'de 23. hafta heyecanı Beşiktaş Fenerbahçe maçı ile devam etti. Beşiktaş konuğu Fenerbahçe'yi 1-0 geri düştüğü maçta 3-1'lik skorla mağlup etti ve 44 puana yükselerek ezeli rakibiyle puanları eşitlemiş oldu.

Yayınlanma: 25.02.2018 - 10:23
Abone Ol google-news

Spor Toto Süper Lig’in 23. haftasında dev maçta Beşiktaş, Fenerbahçe’yi konuk etti. Dev derbide Beşiktaş rakibini 3-1’lik skorla mağlup etti ve puanını 44’e getirerek sarı-lacivertliler ile puanını eşitlemiş oldu. İlk yarıyı 1-0 geride kapatan siyah-beyazlılar Ricardo Quaresma ile geri döndü. Quaresma iki gol ve bir asistle yıldızlaştı.

Fenerbahçe 8’de Fernandao’nun golüyle 1-0 öne geçti. İlk yarı 1-0 sona erdi. 49’da Beşiktaş Vida ile eşitliği sağladı. 77’de Beşiktaş, Quaresma’nın ‘trivela’sıyla 2-1 öne geçti. Quaresma 90+4’te skoru 3-1’e getirdi. Siyah-beyazlılar bu sonuçla Vodafone Park’ta Fenerbahçe’yi ilk kez mağlup etmiş oldu.

'Türkiye’nin en iyisiyiz'

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, “Türkiye’nin en iyi takımı olduğumuzu göstermemiz gerekiyordu, öyle de oldu. 1-0 geriye düşmemize rağmen arzumuz, yeteneğimiz, kapasitemiz ve taraftarımızın da desteği ile bu maçı çevirdik. Hak ettiğimiz bir galibiyet aldık, taraftarımıza da teşekkür ediyorum. Futbol bir oyun ve şimdi sırada kupa maçı var. Planlarımızı yapıyoruz, sıkışık dönemde bu maçları en az zararla geçmek zorundayız” dedi. Dün 534. kez yedek kulübesinde yer alıp Yılmaz Vural’ı geride bırakarak lig tarihinde en fazla maça çıkan 2. teknik adam olan Güneş şunları dedi: Puan kayıplarımız, hatalarımız da var. Oyuncuların formu önemli, bizim formumuz değil. Kimin oynadığı değil, oynadığının ne oynadığı önemli. Önemli olan bu ruhta oynamak.

‘Utanç duydum’

* Biz ligdeki her maça çıkarken kendimizi favori görüyoruz. Ofsayt verdi, penaltı oldu. Bunlar zaten herkesin gördüğü bir şey. Bana göre penaltı da vardı Quaresma’ya. Hakem bu maçta oyunu bozmaya mı çalıştı, bir tarafı tutmaya mı çalıştı? Bunları ne kadar azaltırsak o kadar iyi. 

* Hakemle ilgili olumsuz şeyler söylenebilir. Bugünkü maçı kazanırken hakemin bize bir yardımı olduğunu düşünmüyorum. Chelsea-Barcelona maçında top 36 dakika oyunda kaldı. Biz bunu nasıl arttırırız, onu düşünelim. Aynı hakem oradan geldi. 

* Disiplin Kurulu’na gittiğim için utanç duyuyorum. Umarım bir daha gitmem, ölene kadar. Puan olarak başarısızız. Ortalama olarak aşağıda gidiyoruz. İlk yarıda çok kötü puanlar kaybettik. Her maça çıkıp, oynayacağız. Şu anda kayıpsız gitmek istiyorum. 

* Üzerimizde 3 takım vardı. Yakalayabileceğimiz takım Fenerbahçe’ydi. Şimdi onu sağladık. Niyetimiz G.Saray ve Başakşehir’i yakalamak. Bu hafta Trabzon’a gideceğiz, zor maç. Quaresma iyi çalıştı. Onun adına çok sevindim. Böyle bir maçta 2 gol atması onun adına da takım adına da önemliydi. İnşallah devam eder. Oğuzhan olsaydı, Oğuzhan’ı oynatacaktım.

Q7: Algı operasyonu

Quaresma: Şampiyon olmamamız için algı operasyonları yapılıyor. Ancak biz Beşiktaş’ız. Bu algı operasyonlarına karşı mücadelemizi sürdüreceğiz. Başımızda çok büyük bir hoca var ve ondan her geçen gün bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum.

Tolgay: Bu oyunla kazanmak bizi gururlandırdı. Daha iyi bir takım olduğumuzu biliyorduk. Bunu herkes gördü. Hoca bana görev verdi, sonra çift forvete döndük. Topları arkadan daha iyi çıkardık. Hocanın hamlesi kilidi açtı diyebilirim. Bir bakıma hoca risk aldı.

Atiba: Çok iyi bir sonuç aldık ve durumu yeniden toparladık. Gol sonrası özgüvenimiz yükseldi. Kendimi çok iyi hissediyorum, takıma her şeyimi vermeye çalışıyorum. Sağlam kaldığımız sürece yarışta istediğimiz yere gideceğiz. l Fabri: 2. yarıda baskı kurduk ve sonuca gittik. Kaybetseydik şampiyonluk çok zora girecekti ancak üzerimize düşeni yaptık. Hem puan olarak yakaladık hem de ikili averajda öne geçtik.

Kocaman ve Seba’ya küfür

İlk yarıda taç çizgisinde gelişen pozisyonda Aatif, Vida’nın hamlesiyle yerde kaldı ve Vida bu hareketi nedeniyle sarı kart gördü. F.Bahçe yedek kulübesinin önünde gelişen pozisyonda sinirler gerildi. Sarı-Lacivertli kenar yönetimiyle Beşiktaşlı Tolgay arasında da tartışma yaşanırken Siyah-Beyazlı taraftarlar, uzun süre Aykut Kocaman’a ağır küfürlü tezahüratta bulundu. Sarı-Lacivertli tribünler de bunun üzerine Beşiktaş’ın efsane başkanı Süleyman Seba’ya küfür etti.

Oğuzhan şoku

Beşiktaş’ta derbiden 1 gün önce mide rahatsızlığı yaşayan Oğuzhan, maçın başlamasına saatler kala kadrodan çıkarıldı. Şenol Güneş, orta sahada Atiba’nın yanına Medel’i çekip savunma hattını Vida-Tosic ikilisiyle kurdu. Talisca ve Oğuzhan’ın yokluğunda forvet arkasında Tolgay görev yaptı.

Love beğenmedi

Beşiktaş’ta Love, oyunda kaldığı süre boyunca beklenen katkıyı sağlayamadı. Şenol Güneş’in 74. dakikada kenara aldığı Brezilyalı, oyundan çıkarken söylenerek yedek kulübesindeki yerine geçti.

Volkan’a tepki

Beşiktaş-F.Bahçe derbisine taraftarlar büyük ilgi gösterirken tribünler doldu. Siyah-Beyazlı seyirciler, maç öncesi F.Bahçe kalecisi Volkan aleyhine uzun süre küfürlü tezahüratta bulundu. Beşiktaşlı taraftarlar, seremoni sırasında “Burası Beşiktaş, gerisi tıraş’ yazılı dev bir pankart açtı.

Şarkılı gönderme

Beşiktaş’ın galibiyeti sonrası Vodafone Park’ta “Mini mini bir kuş” isimli çocuk şarkısı çalındı. Beşiktaşlı Tosic’in eşi Jelena Karleusa, twitter hesabından gündem yaratan bir paylaşımda bulundu. Jelena’nın, “Haydi Beşiktaş, haydi Tosic! S... F.Bahçe” şeklindeki küfürlü tweet’i büyük tepki çekti.

Çebi: İlahi takdir

Beşiktaş İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi: Ofsayttan gol, verilmeyen penaltı, Fernandao’nun görmediği kırmızı kart... Bunlara rağmen alınan 3 puan... İlahi takdire inanmamak mümkün değil. Başkanımız zaten gerekli açıklamayı yaptı. İçerisinden alınacak bir mesaj varsa, herkesin alması gerekir. Eğer bir mesaj verememişse zaten söyleyecek bir şeyim yok. Yeteri kadar mesaj verildi diye düşünüyorum.

‘Herkesi yendik’

Yönetici Metin Albayrak: Maçlardan önce yapılan algı operasyonlarıyla ilgili bu şıklıkla konuşuyoruz. Bugün (dün) herkesi yendik ve hak ederek galip geldik.

Beşiktaş Genel Sekreteri Ahmet Ürkmezgil: Demek algıya rağmen bir takım eze eze galip gelebiliyormuş.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler