TCDD raydan çıktı

Kazalarda can kayıplarının yanı sıra 114 milyon TL’lik kamu zararı oluştu. CHP’li Yavuzyılmaz, “AK Parti TCDD’yi raydan çıkarmıştır. Vatandaşımızın canını da malını da koruyamamaktadır” dedi.

Yayınlanma: 21.02.2020 - 02:00
TCDD raydan çıktı
Abone Ol google-news

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nda (TCDD) peş peşe gelen kazalar ve Sayıştay’ın uyarılarının ardından Yüksek Hızlı Tren (YHT) araçlarını sigortalattırmak için risk analizi çalışması yaptırdı. 

Sayıştay Başkanlığı TCDD 2018 Yılı Denetim Raporu’nda “Demiryolu kazaları sonucu yüksek hızlı tren setleri ve çekilen araçlarda meydana gelen hasarların ve zararların kurum tarafından karşılanması nedeniyle yüksek maliyetlerin oluştuğuna” dikkat çekmişti. Sayıştay bu araçların kaza sigortası ile yolcu ferdi kaza sigortasının yaptırılmasını önermişti. Kurumun “2019 ve 2020 yıllarını kapsayacak şekilde 3. şahıs mali sorumluluk sigortaları ile bölgesel, anahat ve YHT yolcularını kapsayacak şekilde ferdi kaza sigortası yaptırdığı” öğrenildi. Demiryolu araçlarının sigorta ettirilmesine yönelik de risk analizi çalışmalarının devam ettiği bildirildi. 

CHP’DEN TEPKİ

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz 13 Aralık 2018 tarihinde gerçekleşen yüksek hızlı tren kazasını anımsatarak “AK Parti TCDD’yi raydan çıkarmıştır. Vatandaşımızın canını da malını da koruyamamaktadır” dedi. Yavuzyılmaz, “Kazalar olmuş bitmiş, 25 vatandaşımız Çorlu’da, 9 vatandaşımız Marşandiz’de hayatını kaybetmiş, yüzlerce vatandaşımız yaralanmış, YHT’ler pert olmuş, sigortasız oldukları için 114 milyon TL zarar oluşmuş, TCDD hâlâ risk analizi yaptığını söylüyor. Ne zaman bu risk analiz çalışmasını bitireceksiniz, bütün trenler kaza yaptıktan sonra mı, yüzlerce vatandaşımız daha hayatını kaybettikten sonra mı? AK Parti TCDD’yi raydan çıkarmıştır. Vatandaşımızın canını da malını da koruyamamaktadır” ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler