Bu oteli robotlar işletiyor

Japonya'yı robotlar ele geçiriyor. Yeni açılan Henn-na Hotel adlı otelde birçok işi robotlar yapıyor. Hatta otelin akvaryum balıkları bile robot.

Yayınlanma: 17.03.2017 - 06:50
Abone Ol google-news

Japonya’da robotların işlettiği “Henn na” (Tuhaf) adlı otelin ikinci şubesi Tokyo’da hizmete girdi. Müşterileri kapıda bir dinozorun karşıladığı otelde, giriş-çıkış işlemleri dahil her şey robotlar tarafından yapılıyor. Giriş işlemlerinde yüz tanıma teknolojisi kullanılıyor ve müşteriler dokunmatik ekrana isimlerini giriyorlar. Müşteriler, bavullarını robotlara teslim ediyor. Otelin odalarında da robotlar hizmet veriyor. Otellerin ilki Nagasaki’de açılmıştı. Otellerin yöneticisi Hideo Sadawa robotlarla maliyetin aşağı çekildiğini söylüyor.

Otele girdiğinizde otelin lobisinde sizi kayıt işlemleriniz için dinozor görünümlü bir robot karşılıyor. Bu robottan otele giriş işlemlerini tamamladıktan sonra Tapia isimli robot  sizi odanıza kadar yolcu ediyor. Odanıza girdiğinizde ise akvaryumunuzun içinde robot balıkların olduğunu görüyorsunuz.

Üstelik bu otel abartılı fiyatlara da sahip değil. İçinde 100 oda bulunan ve geçtiğimiz gün hizmete açılan otelde odalarda standart olarak günlük 60 dolar karşılığında konaklanabiliyor. Bu otel, ileride robotların hayatımızda edineceği yerin önemli göstergelerinden biri olabilir.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler