İçişleri Bakanı Soylu'dan bölücülük itirafı: Talimatı ben verdim

AKP’nin İçişleri Bakanı Soylu, HDP’li Pervin Buldan’a ‘Sizi yaşatmayacağız’ dediğini ve valilere ‘CHP’lileri şehit cenazelerine almayın’ talimatı verdiğini kabul etti.

Yayınlanma: 29.06.2018 - 08:35
Abone Ol google-news

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul 2. bölgedeki AKP ilçe başkanlıklarını ziyareti sırasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Ağrı Doğubayazıt’ta öldürülen Mevlüt Bengi ile ilgili soruları cevaplayan Soylu, Bengi’nin 10 çocuğu olduğunu hatırlatarak “Kendi çocuğu kızamık olunca hasta olunca hastane hastane koşarlar. En lüks hastanelere giderler. Orada Doğu ve Güneydoğu’da HDP, PKK üzerinden milletten intikam almaktadır. O bölgede sokağa çıkma yasağı ilan ettik. Soruşturmalar sürüyor. Çok ciddi gözaltılar var. Bu arkadaşımızın katilini bulacağız” dedi.

‘Fazlası var, eksiği yok!’

Soylu, HDP’li Pervin Buldan’ı arayıp “Sizi yaşatmayacağız” dediği iddialarına ilişkin ise şunları söyledi: “Kendisinin dün yaptığı açıklamada eksik yoktur fazla vardı. Çok net bir şey söylüyorum. Bu topraklarda kimse PKK’yi yeşertemez. Pervin Buldan açıklamasında diyor ki, ‘Bu tür insanlara karşı böyle bir davranış’. Bu tür insanlar diyerek kategorik olarak zihninde ayırmış ve cezasını kesmiş. Bu tip cezalandırmayı tasvip etmeyiz diyor. Siz kimsiniz de cezalandırıyorsunuz?”

CHP’ye cenaze ambargosu

CHP il başkanlarının şehit cenazelerine alınmaması yönünde valilere talimat verdiğini de kabul eden Soylu “Müsteşarımız üzerinden böyle bir talimat gönderdim. CHP il başkanlarını şehit cenazelerinde protokole kabul etmeyin dedim. Onların gideceği bir adres var. O adresi onlara göstereceğim. PKK terör örgütünün cenazeleri var. Onlara bir kişilik kontenjan ayıracağız. Terör örgütünün şımartmayın dedik. Bize her türlü eleştiriyi söyleyin. Bu en demokratik hakkınız. Terörle mücadelede bizi eleştirmeyin. Karşı tarafa kuvvet vermeyin. Sandıkta beraberlerse cenazede de olacaklar” dedi.

 

Soylu'nun talimatı anında karşılık buldu

Kahramanmaraş’ta önceki gün şehit olan Uzman Çavuş İsa Özkan için dün memleketi Bursa’da cenaze töreni düzenlendi. Bir grup, CHP’nin törene gönderdiği çelenge saldırıp yere attı. Çelengi polis alandan uzaklaştırdı. Cenaze törenine katılan CHP İl Başkanı, protokolün arkasında saf tutabildi.

<haber-dikey:1011688>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler