Eren Erdem için Silivri'ye giden CHP'li gençlere jandarma engeli

Eski CHP Milletvekili ve CHP PM Üyesi Eren Erdem, ‘terör örgütüne yardım etmek’ suçundan tutuklanarak Silivri Cezaevi’ne gönderildi. Erdem'e destek için Silivri Cezaevi İnfaz Kurumu önünde toplanan ve basın açıklaması yapmak isteyen CHP İstanbul Gençlik Kolları üyeleri jandarma engeliyle karşılaştı.

Yayınlanma: 30.06.2018 - 21:52
Abone Ol google-news

CHP İstanbul Gençlik Kolları ise Eren Erdem’e destek olmak için dün Silivri Cezaevi İnfaz Kurumu önünde basın açıklaması yapmak istedi. Jandarma cezaevi önünde açıklama yapmalarına izin vermeyince, grup Silivri Cezaevi yerleşkesi E5 yol ayrımında açıklamalarını gerçekleştirdi. Grup “Adaletsiz düzene Erdem olacağız” pankartı açarak “ Eren Erdem yalnız değildir”, ” Kahrolsun faşizm yaşasın mücadelemiz”, “Hak hukuk adalet” sloganları attı.

Fotoğraf: Vedat Arık

“Oynadığınız oyunun altında kalacaksınız”

CHP İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanı Burkay Düzce, Eren Erdem için ‘Silivri Zindanları’ önünde buluştuklarını söyleyerek “Eren Erdem’e yönelik yapılan suçlamalar, Türkiye’de 2010’daki halk oylamasından bu yana yargıya yönelik mevcut siyasal iktidarın FETÖCÜ alçaklarla beraber birleşmiş olduğu hukuk katliamlarından bir tanesidir. FETÖ’ye kol kanat germiş olanlar, FETÖ’ye karşı kitap yazmış, FETÖ’ye karşı mücadele etmiş olan Eren Erdem’i FETÖ’cü ilan ettiler. Kamuoyu ve yurttaşların, kendi gelecekleri için ne yaptığını bilen siyasilere sahip çıkması lazım. Bugün Eren Erdem’e karşı hazırlanan iddianamede gizli tanığın ortaya çıkarılmasından bahsediliyor. Bu ülkede daha önce FETÖ’yle iş Birliği yapmış olup AKP iktidarının gizli tanık ile nice değerlerimizi katlettiklerini çok iyi biliyoruz” dedi. Düzce, oynadıkları oyunların altında kalacaklarını belirterek, “CHP’ye ve muhalif kesime yönelik sopa gösterip saldırgan bir tutumla yapılan yıldırma politikalarına boyun eğmeyeceğiz. Bu tutum ve saldırılar kaosa ve kargaşaya sürükleyecektir. Türkiye’nin değer taşlarıyla asla oynamaya kalkmayın. Kendisinden olmayanı ötekileştiren, FETÖ’cü olarak damgalayan siyasi iktidardır. Eren Erdem islamı ön plana çıkarmış , alçak FETÖ’nün bir numaralı düşmanı olmuştur. Eren Erdem tutuklu değil, arkadaki zindana tutsaktır. 19 Eylülde duruşması varken tutuklandı. Yargılanması yapılmadan bu zindanda tutulmaktadır” ifadelerini kullandı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon