Kılıçdaroğlu'ndan İnce'nin restine ilk yanıt

Muharrem İnce'nin Kılıçdaroğlu'na onursal başkanlık önerip kurultayda kendisini genel başkanlığa aday göstermesini istemesinin ardından Kılıçdaroğlu'ndan ilk yanıt geldi. Kılıçdaroğlu, İnce ile yaptığı görüşme ile ilgili "Özel yemeğin bağlamından koparılması siyasi nezaketsizlik" dedi. CHP'li Tezcan da "Kurultay gündemimizde yok" açıklamasını yaptı.

Yayınlanma: 03.07.2018 - 12:27
Abone Ol google-news

<video:1015924>

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, 26. Dönem Milletvekilliğini devretti. Muharrem İnce kendisini bekleyen gazetecilerin sorularını yanıtladı. İnce, Kılıçdaroğlu görüşmesine ilişkin yaptığı açıklamada, "Kendisi isterse, olağanüstü kurultayı kendisi toplayarak benim genel başkan olabileceğimi, kendisinin onursal genel başkan olabileceğini, böyle bir teklifte bulundum. 'Evet' ya da 'Hayır' demedi. Kılıçdaroğlu teklifime 'hayır' derse örgüt kendisi çözer" dedi.

<haber-dikey:1015911,1015297>

KILIÇDAROĞLU'NDAN YANIT

Kılıçdaroğlu'ndan İnce'nin açıklamalarına yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, "Özel bir yemekti, bağlamından koparmak siyasi bir nezaketsizlik" dedi. 

TEZCAN: GÜNDEMİMİZDE YOK

Öte yandan CHP Sözcüsü Tezcan'dan da bir açıklama geldi. Tezcan, "Olağanüstü kurultay gündemimizde yok" dedi

CHP MYK TOPLANIYOR

CHP'de seçim sonrası başlayan genel başkanlık tartışmalarının ardından pazartesi toplanması ğlanlanan MYK  Perşembe günü 11.00'de yapılacak.

 'İNCE, MÜCADELESİNİ PARTİ İÇİNDE YÜRÜTÜR'

Öte yandan Kılıçdaroğlu'na yakın isimlerden Genel Sekreter Akif Hamzaçebi,  CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin yeni parti kuracağı iddialarını yalanladı.

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin yeni parti kuracağı iddialarının gerçeği yansıtmadığını savunan Hamzaçebi, "Kesinlikle böyle bir şey olmaz. Sayın Muharrem İnce Cumhuriyet Halk Partilidir. Mücadelesini parti içinde yürütür. Kesinlikle böyle bir şeyi kendisi de reddeder" diye konuştu.

"KENDİ İÇİMİZDE BİR YARIŞA GİRMEMİZ DOĞRU DEĞİL"

BBC Türkçe'ye konuşan CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç ise, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na onursal başkanlık önerdiğini söyleyen Muharrem İnce'nin son açıklamalarını, "Önümüzde erken yerel seçim tartışmaları duruyorken, bizim şu an kendi içimizde böyle bir yarışa girmemiz doğru değil." sözleriyle değerlendirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon