Türkiye çocuklar için eylemde

8 yaşındaki Eylül Yağlıkara’nın cinsel istismara uğradıktan sonra öldürülmesi, Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesindeki 4 yaşındaki Leyla Aydemir’in 18 gün sonra ölü bulunmasını protesto etmek için birçok ilde Eylül ve Leyla için eylemler yapıldı.

Yayınlanma: 07.07.2018 - 15:44
Abone Ol google-news

<video:1020025>

Ankara’nın Polatlı ilçesinde 8 yaşındaki Eylül Yağlıkara’nın cinsel istismara uğradıktan sonra öldürülmesi, Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesindeki 4 yaşındaki Leyla Aydemir’in 18 gün sonra ölü bulunması vicdanları yaraladı. Birçok ilde Eylül ve Leyla için eylemler yapıldı.

Çocuk istismarına karşı mavi kurdele

MERSİN: Yenişehir ilçesi Gazi Mustafa Kemal Bulvarı Dikenliyol kavşağında stant açan Saadet Öğretmen Çocuk İstismarıyla Mücadele Derneği (UCİM) gönülleri, kaldırımda yürüyen vatandaşlara “çocuk istismarını unutmayın” diye seslendi ve bileklerine mavi kurdele bağladı. Gönüllüler, çocuk istismarıyla mücadele konusunda hazırlanan broşürleri de vatandaşlara dağıttı, çocuk istismarına karşı alınabilecek önlemler ve istismar suçunun ortaya çıkarılması konusunda yapılabilecekler hakkında bilgi verdi.UCİM gönüllülerinden Avukat Nevin Zaimoğlu, “İnsanlara birer mavi kurdele takarak çocukları unutmayın diyoruz, çocukların koruyucu meleği olun diyoruz. Çocuk istismarıyla mücadele bilinçlenmeden, örgütlenmeden geçer. Bu konuda farkındalık yaratmak ve dikkat çekmek istedik” dedi.

O evlatlarımızın sesi olmak zorundayız

SAKARYA: Adapazarı ilçesinde Yeni Cami önünde toplanan grup, çocukların taşıdığı “Çocuğuma dokunma” ve “Yaşamak istiyorum” yazılı dövizlerle sloganlar eşliğinde Demokrasi Meydanı’na yürüdü. Hülya Arslan, “O evlatlarımızın sesi olmak ve duyurmak istiyoruz. İçi acıyan anneler olarak devlet büyüklerimizden gerekenin yapılmasını bekliyoruz. Evlatlarımız bizim için çok değerli, onları bu günlere zorluklarla getiriyoruz. Amaçsız insanların onları heba etmesini artık kabul etmiyoruz” dedi.

Kadınlar eylemdeydi

GAZİANTEP: Nurdağı ilçesinde bir grup kadın çocuk istismarlarına karşı Hükümet Konağı önünde eylem yaptı. Yapılan açıklamada, “Ankara Polatlı'da kaybolduktan bir hafta sonra toprağa gömülü cesedi bulunan ve cinsel istismara uğradığı tespit edilen kızımız 8 yaşındaki Eylül Yağlıkara yüreklerimizi yaktı. Yine Ağrı’da kaybolduktan 18 gün sonra cesedi bulunan 4 yaşındaki Leyla Aydemir’in haberiyle kahrolduk. Onlar kötülüğün ne olduğunu bilmiyorlardı. Her gün çeşit çeşit kayıp haberleri almaya devam ederken, endişe ve korku içerisinde bekliyoruz” dedi.

Osmancık’ta sessiz yürüyüş

ÇORUM: Osmancık ilçesinde 15 Temmuz Şehitleri Demokrasi Meydanı’nda bir araya gelen vatandaşlar, “Çocuk istismarına dur de!”, “Çocuk istismarına hayır demek için yürüyoruz”yazılı pankartlarla Org. Ahmet Çörekci caddesine kadar sessizce yürüdü. Kadınların ağırlıklı olduğu yürüyüşe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Tökel, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Osmancık Şubesi Başkanı Eğitim - Bir - Sen ve Memur-Sen Temsilcisi Osmancık İlçe Başkanı Kazım Sekili, Osmancık Muhtarlar Derneği Başkanı Faruk Delibaş, Koyunbaba Eğitim ve Kültür Vakfı Başkan Yardımcısı Emrullah Koçak da destek verdi.

Taksicilerden protesto

KARS: Sarıkamış ilçesinde bir grup taksici Ağrı’da kayıp olan ve sonra cansız bedenine ulaşılan 4 yaşındaki Leyla Aydemir ile Ankara’nın Polatlı ilçesinde öldürülen 8 yaşındaki Eylül Yağlıkara için kent merkezinde protesto eylemi yaptı. Taksiciler, kent merkezinde düzenledikleri protesto turu ile yaklaşık 10 kilometre korna çaldı.

Çocuklar öldürülmesin maça gelsin

SİİRT: Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş takımlarının taraftarlarının da bulunduğu vatandaylar “Çocuklar ölmesin maçlara gelsin” sloganı atarak yürüdü. Genç Fenerbahçeliler Derneği Siirt Temsilcisi İlyas Oğuz, “çocukların yeri 1,5 metrelik çukurlar değil, oyun bahçeleri, oyun parklarıdır. Lütfen herkes bu konuda duyarlı olsun” dedi. Ultraslan Siirt koordinatörü Mesut Karanfil de “Kimsenin çocuğunun ölmesini istemiyoruz. Son zamanlarda yaşanan bu olaylar bizi çok üzdü. İstismar ve çocukların kaçırılması bizi üzdü. Siirt’te ve diğer illerde bulunan çocuk parklarına güvenlik kamera sistemi istiyoruz. En azından orada olup bitenleri görebiliriz, içimiz rahat olur. Ailelerin de çocuklarını iyi bir şekilde takip etmelerini istiyoruz“ dedi.

ESKİŞEHİR: Sevinçle Elele Yardımlaşma Dayanışma Eğitim ve Kültür Derneği (SEVDER) tarafından düzenlenen yürüyüş, Porsuk Bulvarı Mustafa Kemal Atatürk Caddesi girişinde başladı. Sık sık  “çocuğa uzanan eller kırılsın”, “çocuğuma dokunma”, “Taciz istemiyoruz”, “anneyiz, haklıyız, çocuğuma dokunma” ve “hayvanlara eziyet istemiyoruz” sloganı atan katılımcılar 
Porsuk Bulvarı’ndaki bir alışveriş merkezi önünde yürüyüşü tamamladı. Burada saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı’nı okuyan grup adına basın açıklamasını 14 yaşındaki Cemrem Türkmen  okudu. Türkmen, “Bir çocuğun, bir kadının, bir sokak hayvanının çıkaramadığı ses olmak zorundayız. Şiddet ve cinsel istismara karşı koruma yasası istiyoruz. Masum çocuklarımıza karşı son bir ay içinde ülkemizde yaşanan olaylardan hepimizin yüreğini kanamıştır. Bizlere ve annelerimize yapılanlar birer insanlık suçudur,.Bu suçları işleyenlerin ceza indirimi almalarını değil, en ağır cezalara cezalandırılmalarını talep ediyoruz” dedi.  

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler