Barış Akademisyenleri de ihraç edildi soruşturan da

Binali Yıldırım'ın "İhraçlar olacak" diyerek duyurduğu son OHAL KHK'si yayımlandı. KHK ile Dokuz Eylül Üniversitesitesi’nde (DEÜ) “Bu suça ortak olmayacağız” başlıklı barış bildirisini imzalayan akademisyenler hakkında soruşturma başlatan eski rektör Adnan Kasman ile bildiriye imza atan akademisyenler de ihraç edildi.

Yayınlanma: 08.07.2018 - 10:21
Abone Ol google-news

KHK ile Dokuz Eylül Üniversitesitesi’nde (DEÜ) “Bu suça ortak olmayacağız” başlıklı barış bildirisini imzalayan akademisyenler hakkında soruşturma başlatan eski rektör Adnan Kasman ihraç edildi. Kasman hakkında başlatılan “FETÖ” soruşturması kapsamında görevinden uzaklaştırılmıştı.

<haber-dikey:1020362>

Barış bildirisine imza atan akademisyenler ihraç edildi

Son KHK ile 199 akademisyen ile üniversitelerden 52 idari personel ihraç edildi. OHAL’in kaldırılmasından önce 8 Temmuz’da yayımlanan KHK’yle 18 bin 632 kişi ihraç edilirken, bazı gazete ve dernekler de kapatıldı. İhraç edilen 199 akademisyen arasında ise ‘Bu suça ortak olmayacağız’ başlıklı barış bildirine imza atanlar da bulunuyor. Gazete Duvar'ın aktardığına göre; KHK’de, akademisyenlerin bir bölümünün, ‘çalıştıkları kurumların kanaati’ de doğrultusunda ihraç edildiği gerekçesine yer verildi.

İhraç edilen akademisyenlerin bir bölümünün isimleri şöyle:

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ: Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Cem Terzi, Prof. Dr. İzge Günal, Prof. Dr. Halil Resmi, Doç. Dr. Halis Ulaş ile İktisat Fakültesindeki Prof. Dr. Yeşim Edis Şahin, Prof. Dr. Ayşen Uysal, Dr. Nuri Erkin Başer, Arş Gör. Aydın Arı, Arş. Gör. Serap Sarıtaş, Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim görevlisi Emel Yuvayapan, Mimarlık Fakültesi Arş. Gör. Dilek Karabulut , Edebiyat Fakültesi’ndeki Arş. Gör. Özer Yersüven.

BOLU ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ: Selime Güzelsarı, Bahadır Aydın

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ: Nevra Akdemir

MERSİN ÜNİVERSİTESİ: Esra Güzeloğlu Kilim

ERZURUM ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ: Hilal Eyüpoğlu

Ayrıca Mersin, Van, Bitlis, Mardin ve Şanlıurfa’dan Eğitim Sen üyeleri ve Bitlis’ten SES üyeleri de ihraç edildi.

KALDIRILAN BAKANLAR KURULU İMZASIYLA YAYINLANDI

KHK'nin seçimden önce 4 Haziran'da hazırlandığı ve kaldırılan Bakanlar Kurulu imzasıyla yayınladığı ortaya çıktı.

Son OHAL kararnamesi, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle kaldırılan Bakanlar Kurulu imzasıyla yayınlandı. Resmi Gazete’ye göre KHK, seçim öncesinde (4 haziran) hazırlandı ancak bu sabah yayınlandı. KHK’de konuya ilişkin şu satırlara yer verildi; “701 sayılı KHK, Olağanüstü Hal Kanunu’nun 4’üncü maddesine göre, Cumhurbaşkanının başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu’nca 4/6/2018 tarihinde kararlaştırılmıştır…”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler