Bu resim çocuklara çizdirildi

Malatya'da Suriyeli çocuklara çizdirilen bir resimde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu PKK destekçisi olarak temsil edildi. Kurs ve sergi koordinatörü "güncel konuları yorumlatıyoruz" dedi.

Yayınlanma: 10.07.2018 - 09:23
Bu resim çocuklara çizdirildi
Abone Ol google-news

Malatya’daki kampta kalan Suriyeli çocuklara çizdirilen bir resimde CHP ve HDP hedef gösterilerek, düşmanlaştırıcı politika resmettirildi. Savaş objelerinin yoğun olarak dikkat çektiği resimler 3 gün boyunca Malatya Park AVM’de sergilendikten sonra önceki gün sonlandırıldı. Malatya Park Alışveriş Merkezi’nin girişinde açılan resim sergisinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve HDP hedef gösterildi. Suriyeli çocuklara çizdirilen resimlerden oluşan sergide yer alan bir resimde, Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir uçuruma uzanarak elinde silah bulunan birinin karşıya geçmesine yardımcı olduğu görülüyor. “Türkiye” ve “HDPKK” tabelalarının bulunduğu uçurumları uzanarak birleştiren Kılıçdaroğlu’nun, “barajı geçtiniz mi” sorusuna, eli silahlı kişi ise “Geçtik Kımıl, sağol” diye cevap veriyor. Resimlerin üzerinde resmi yapanların yaşları ile ilgili 8 ila 12 yaşları arasındaki çocukların çizdiği yazıyor.  Söz konusu resimde HDP’nin barajı geçmesi silahlı kişinin Türkiye tarafına geçmesi ile bağdaştırılarak HDP’ye karşı kin ve nefrete teşvik ediliyor.

Resim sergisinde 15 Temmuz darbe girişimi, Kudüs gibi konular işlenirken, resimlerde savaş objelerin yoğun olması oldukça dikkat çekiyor.  

"GÜNCEL KONULARI YORUMLATIYORUZ"

Evrensel'de yer alan habere göre sergide görevli ve kursun koordinatörü sergiyi tanıtırken “Malatya’da bir kampımız var. Suriyeli kampı. Bu kampta yaklaşık 3500 Suriyeli öğrenci var. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı bir yer değil. İnşallah seneye olacak. Ben de oranın genel koordinatörüyüm aynı zamanda resim kursu hocasıyım. Bazı öğrencilere resim kursu veriyoruz ve onlara güncel konuları yorumlatarak resimlerinde işlemelerini sağlıyoruz” dedi. Güncel konuları yorumlamada çocukların yetenekli olduklarını belirten koordinatör, “Mesela Kudüs olayları var. Onlara dua etmekten başka çaremiz yok. İşte öğrenciler bu dua temasını çok iyi işliyorlar, yetenekliler. Buradaki tüm resimler onlara ait” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler