Ünlü milyarder mahsur kalan çocuklar için mağaraya girdi

Tayland’da mağarada mahsur kalan futbol takımında çocukların 8 tanesi yapılan çalışmalar sonrası kurtarıldı. İçerde kalan 4 çocuk ve hocaları için çalışmalar bugün de devam ederken, olaya yakın ilgi gösteren SpaceX'in kurucusu Elon Musk da ülkeye giderek mağaraya girdi.

Yayınlanma: 10.07.2018 - 11:25
Ünlü milyarder mahsur kalan çocuklar için mağaraya girdi
Abone Ol google-news

Tayland'da mağarada mahsur kalan çocukların kurtarılmasında kullanılabileceğini söylediği ve önceki gün Twitter hesabından tanıttığı küçük denizaltıyı Tayland'a göndermekle yetinmeyen Musk,  Tayland'a gidip çocukların mahsur kaldığı mağara sistemine girdi.

 

Musk bu yolculuğunu Twitter hesabından şöyle anlattı:

“Mağara 3'ten yeni çıktım. Mini denizaltı ihtiyaç duyulması halinde hazır bekliyor. Roket parçalarından yapıldı. İsmini, mahsur kalan çocukların takımının adı olan Wild Boar'dan alıyor. Denizaltı, ilerleyen dönemde lazım olur diye burada kalacak. Tayland çok güzel bir ülke.”

Just returned from Cave 3. Mini-sub is ready if needed. It is made of rocket parts & named Wild Boar after kids’ soccer team. Leaving here in case it may be useful in the future. Thailand is so beautiful. pic.twitter.com/EHNh8ydaTT

— Elon Musk (@elonmusk) 9 Temmuz 2018

Tayland hükümeti: İhtiyaç yok

Haftasonunda Elon Musk facebook hesabından bir paylaşım yapmış ve Taylandlı çocuklar için özel olarak geliştirdiği çocuk boyunda mini seniz altıyı tanıtmıştı.

Ancak, Chiang Rai Valisi Narongsak Osatanakorn bir açıklama yaparak denizaltının kullanılmayacağını duyurdu.

Musk'a teşekkür eden vali, geliştirilen denizaltının kurtarma operasyonu için kullanışlı olmadığını ifade etti.

 

pic.twitter.com/nYUdW7JMXC

— Elon Musk (@elonmusk) 8 Temmuz 2018

 

<haber-yatay:1018660,1021558,1020466>

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler