Oktar içeride fikri her yerde!

Devletin 20 yıl sonra “din sömürüsü yaptığını keşfettiği” Oktar’ın kitapları, hâlâ TBMM Kütüphanesi ve milli kütüphanelerin raflarında.

Yayınlanma: 13.07.2018 - 23:11
Abone Ol google-news

Suç örgütü lideri Adnan Oktar

Devletin 20 yıl sonra “din sömürüsü yaptığını keşfettiği” Adnan Oktar, operasyonla gözaltına alınsa da kütüphanelerde yaşatılmaya devam ediyor. Oktar’ın kitapları “Harun Yahya” imzasıyla onlarca imam hatip lisesi kütüphanesi, yüzün üzerinde halk kütüphanesi, TBMM kütüphanesi ve Milli Kütüphane raflarında yer alıyor.

Yahya’nın ‘eserleri’

Oktar, “suç işlemek amacıyla örgüt kurma, çocukların cinsel istismarı, siyasi ve askeri casusluk, dini inanç ve duyguların istismar edilmesi suretiyle dolandırıcılık, eğitim ve öğretim hakkının engellenmesi, kişisel verilerin kaydedilmesi” suçlamalarının da aralarında yer aldığı 31 farklı suçtan gözaltın alınsa da fikirleri insanları zehirlemeye devam ediyor. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından bütün kütüphanelerden FETÖ kitapları temizlenirken, Oktar’ın yüzlerce kitabı “Harun Yahya” imzasıyla “Dini Bilimler”, “Evrim ve Genetik” ve “Siyasal Bilimler” başlığı altında insanlara sunuluyor. Oktar’ın kitapları tamamı Milli Kütüphane kayıtlarında yer alıyor. Bu kapsam Milli Kütüphane’de aralarında İngilizce, Rusça, Fransızca dillerde de olan ve “Harun Yahya (Adnan Oktar)” imzası ile bulunan 694 tane kitap bulunuyor. Oktar’ın kitaplarının yüzde 90’ı İslam başlığı altında yer alırken, kitapları “Evrim ve Genetik”, “Siyasal Bilimler”, “Diğer Omurgasızlar”, “Ortadoğu”, “Biyoloji”, “Sosyal Gruplar”, “Yahudilik”, “İsa Mesih ve Ailesi”, “Karşılaştırmalı Din”, “Yaradılış”, “İslam Ahlakı” başlıklarında sıralanıyor.

TBMM’de 72 kitap

TBMM’de ise Oktar’ın 72 farklı kitabı raflarda yer alıyor. Ancak Oktar’ın kitaplarının Meclis kütüphanesinde yer alışının sosyal medyada konuşulmasının ardından kütüphanenin internet sitesine erişimin kesildi ve bakıma girdi. Oktar’ın kitapları ayrıca 400 farklı noktada il ve ilçe halk kütüphanelerinde yer alıyor.

Finans yapısı çözülüyor

Suç örgütü lideri Adnan Oktar ile birlikte gözaltında bulunan 172 kişinin emniyetteki işlemleri sürerken, polis firarda olan 63 kişiyi yakalamak çalışmalarını sürdürüyor. Oktar’ın finansal yapılanmasının çözümü için uğraşılıyor. Adnan Oktar ve adamlarının emniyette işlemleri sürürken, önceki gün akşam saatlerinde Oktar sağlık kontrolünden geçirilmek için Bayrampaşa Devlet Hastanesi’ne getirildi. Burada hakkındaki iddiaların sorulması üzerine Oktar, “Yalan, yalan” dedi. Suç örgütünün ekonomik yapılanması için çalışmalarını sürdüren polis, örgütün 86 şirketini tespit etti. Polisin tespitine göre, onlarca adres kullanan yapı, bazı lüks villaları kiralayarak bazılarına 200 bin lira kira ödendiğini tespit etti. Polisin tespitine göre, örgütün aylık kazancının 1 ila 10 milyon dolar arasında değiştiği belirlenirken, tüm mal varlıklarına el konulan suç örgütünün milyonlarca dolarlık taşınmaz ve değerli eşyaya da sahip olduğu tahmin ediliyor.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler