Krizdeki inşaat sektörüne 'yarım ev' reçetesi

İnşaat sektörü krizde... Satışlar durma noktasına geldi... Şirketler krizden çıkabilmek için hemen her yolu deniyor. Geliştirilen yeni modelde isteyenler içinde yaşamak şartıyla evin yarısını alabilecek.

Yayınlanma: 16.07.2018 - 10:02
Abone Ol google-news

İnşaat şirketleri krizden çıkabilmek için her gün yeni bir yöntem deniyor. Şimdi de yarım ev modeli hayata geçirildi. Ev almak isteyen ancak yeteri kadar birikimi olmayan ya da yüklü borca girmek istemeyenler içinde yaşamak şartıyla evin yarısını alabilecek. İlk olarak özel bir inşaat firmasının başlattığı uygulama ile yüzde 50 için tapu sahibi olan vatandaş diğer yüzde 50 için kira ödeyecek. 3 yıllık anlaşma sonunda alıcı isterse evin tamamını alacak. Bu modelle İstanbul Şişli’de 200 bin lirayla bir eve ortak olmak mümkün.

Hürriyet gazetesinden Gülistan Alagöz'ün haberine göre, Geliştirilen bu modelde alıcı evin yarı fiyatını ödeyerek yüzde 50’si için tapu alacak. İçinde yaşayacağı evin diğer yarısının sahibi geliştirici firma olacak ve vatandaş yarı kira ödeyecek. Yapılan anlaşma gereği alıcıya 3 yıl süre verilecek. Vatandaş 3 yıl içinde istediği zaman evin diğer yarısını alacak ya da kendi payını satacak.

 

 

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon