Davutoğlu'ndan cani IŞİD'i meşrulaştıran sözler

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ortadoğu'yu kana bulayan terör örgütü IŞİD için, "IŞİD radikal, terörize gibi bir yapı olarak görülebilir ama katılanlar arasında Türkler, Araplar, Kürtler vardır" dedi.

Yayınlanma: 08.08.2014 - 09:17
Abone Ol google-news

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu NTV’ye yaptığı açıklamada “Tek bir Ezidi ve Hıristiyan kapıda bekliyor değil. AFAD çok ciddi bir yardım paketini Kuzey Irak’a aktardı ve Irak helikopterleriyle Sincar dağlarına atıldı” dedi. Irak’ta kurulacak 10 bin kişilik kampın Duhok-Zaho yakınlarında olacağını belirten Davutoğlu, “Suriye tecrübesinden sonra yapmak istediğimiz şey mümkünse bütün imkânlarımızla Kuzey Irak’ta bir sınır oluşturup orada kamplar kurarak insanları yaşadıkları topraklardan uzak alana çekmemek. Bunu Suriye ile yapamadık çünkü öyle bir tampon bölge yoktu” dedi.

Davutoğlu, Musul Konsolosluğu’nu basarak 49 kişiyi rehin alan IŞİD’in “öfkeyle bir tehdit olduğunu” belirterek “Sünni Araplar dışlanmasaydı bu öfkenin birikmeyeceğini” söyledi. Bölgede kaos olduğunu dile getiren Davutoğlu, “IŞİD radikal, terörize gibi bir yapı olarak görülebilir ama katılanlar arasında Türkler, Araplar, Kürtler vardır. Oradaki yapı, daha önceki hoşnutsuzluklar, öfkeler büyük bir cephede geniş bir reaksiyon doğurdu” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler