Van'da gözaltına alınan 41 kişiden 21'i tutuklandı

Van Erciş'te PKK'ye yardım ettiği iddiasıyla gözaltına alınan 41 kişiden 21'i tutuklandı.

Yayınlanma: 04.08.2018 - 09:16
Abone Ol google-news

Van’ın Erciş ilçesinde “PKK’ye yardım ve yataklık” yaptıkları iddiasıyla 31 Temmuz’da gözaltına alınan 41 kişiden 21’i tutuklandı.

Erciş’te TEM Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 31 Temmuz 2018’de PKK’ye yardım yataklık yaptıkları iddiası ile başlatılan soruşturma kapsamında eş zamanlı olarak yapılan ev baskınlarında gözaltına alındıktan sonra 3 gün boyunca ilçe Emniyet Müdürlüğünde sorgulama işlemleri yapılan 37 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Nöbetçi savcılık tarafından ifadeleri alınan 37 kişiden 21’i tutuklanma istemiyle sevk edildikleri mahkemece PKK’ye yardım ve yataklık yaptıkları iddiası ile tutuklanırken, 16’sı ise adli kontrol uygulamasıyla serbest bırakıldı.

Evrensel’in Haberercis.com‘dan aktardığına göre, tutuklanan ve serbest bırakılanların isimleri şöyle:

Fedli Kayhan, Faris Deniz, Muhlis Demir, Yusuf Acar, Semiran Erbağa, Yasemin Pala, Mürsel Ceyhan, Midrap Kuşat, Ahmet Ergin, Ziyaddin Armağan, Gültekin İnci, Ferhat Serhatlı, Enver Cengiz, Enver Taşır, Kader Cabir, Seyithan Çelebi, Abdulkadir Ergün, Mustafa Karaaslan, Yakup Yardımcı ve Fikret Keleş tutuklanırken Gülistan Ergin, Davut Güler, Ertaş Armağan, Aynur Çiçek, Cemal Cengiz, Sülhattin Önal, Muzaffer Kaya, Mirbahattin Karacan, Nalan Kaya, Faik Canpolat, Salih Ergün, Ercan Yaki, Leyla Demir, Nazire Yılmaz, Fatma Cabir ve yapılan ev baskınlarında Savcı’ya hakaret ettiği iddiası ile gözaltına alınan Cumali Taşır ise Adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Halen gözaltında olan Nedim Yıldız, İhsan Çetin, Kemal Sözcü ve Yıldırım Hasar’ın ise ifade işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

AVUKAT BAYRAM ÇİÇEK: TUTUKLAMALARA İTİRAZ ETTİK

Devam eden soruşturma ve tutuklamalar ile ilgili bir açıklama yapan; Avukat Bayram Çiçek “Son 4 yıldır ilçede buna benzer bir çok operasyon yapıldı ve yüzlerce insan tutuklandı. Bu operasyonların yapılmasına dayanak olarak sadece tanık beyanları gösteriliyor. Gözaltına alınan şüphelilerin birçoğunun sorgu hekimliğinde yapılan sorgulamalarına katıldım. Burada dikkatimi çeken önemli hususlar oldu bunlardan birincisi soruşturma dosyasına baktığımızda tanık beyanlarını destekler nitelikte hiçbir somut delil bulunmuyor, ikinci ve en önemli olan husus ise bir çok insanın aleyhinde beyanlar da bulunan tanığın canlı teşhis işlemin de bu kişileri tanımadığını beyan etmiş olmasıdır. İki önemli hususu değerlendirdiğimiz de tanığın aleyhinde beyanda bulunduğu fakat teşhis edemediği bir çok kişinin tutuklanmış olmasıdır. Buda yargılama sürecinin sağlıksız bir şekilde devam edeceğinin bir göstergesidir şeklinde konuşan Avukat Bayram Çiçek “ Tutuklamalar ile alakalı Erciş Sulh Ceza Hakimliğine itirazlarımızı yaptık sonucunu bekliyoruz” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler