Pantolon paçası yüzünden gözaltına alınıp, karakolda dövüldü

Dükkânına gelen bir polisle tartışınca 4 kişilik Yunus ekibi tarafından darp edilerek karakola götürülen terzi hakkında ‘Cumhurbaşkanı haraket etti’ denilerek tutanak tutuldu.

Yayınlanma: 21.08.2018 - 20:51
Abone Ol google-news

 

Diyarbakır Yenişehir’de terzilik yapan Osman Gökalp, “sonradan polis olduğunu anladığı bir kişinin pantolon paçasını dükkânda kaybettiği” gerekçesiyle 4 ‘Yunus polisi’ tarafından darp edildi. Pantolondan çıkan olay, cumhurbaşkanına hakaret suçlamasına dönüştürüldü.

Diyarbakır Yenişehir’de dükkânı olan terzi Osman Gökalp, bir pantolondan çıkan olay sonucu polislerce darp edildi. Cumhuriyet’e konuşan Gökalp’ın iddialarına göre; dükkâna giren bir kişi, 4 pantolon bırakarak paçalarının kısaltılmasını istedi. Gökalp, yarım saat veya 45 dakikaya hazır olacağını söyleyerek malzeme almaya gitti. 20 dakika sonra gelen kişi, pantolonların hazır olmadığını görünce sinirlendi ve pantolonlarını da alıp çıktı.

Daha sonra dükkâna gelen kişi pantolon paçasının kaybolduğunu söyledi. Dükkânda yapılan aramalar sonucu “Nasıl esnafsınız” sözleri ile başlayan gerginlik, küfür ve hakaretlerle devam etti. Terzi Gökalp’in de küfürle karşılık vermesi üzerine, kişi, “Sen dur bekle” diyerek telefon görüşmesi yaptı. Ardından 4 tane Yunus polis (motosikletli polis timleri), “Hayırdır birader? Cumhurbaşkanına hakaret etmişsin” ifadeleriyle dükkâna girdi. Gökalp, konunun cumhurbaşkanına hakaretle ilgisinin olmadığını söylese de polis ekipleri, zorla ifade vermeye götürmek istedi. Küfür ve hakaretler eşliğinde ters kelepçe uygulayan polisler, Gökalp’i sürükleyerek dükkândan çıkardı.

‘Kalp hastasıyım dedim’

Gökalp, “Gelen vatandaşın da polis olduğunu anlayınca ‘ikimize de aynı muameleyi gösterin’ dedim. Kalp hastası olduğumu söyledim, ‘Kalbim yüzde 30 çalışıyor’ dedim dinlemediler. Ellerim ters kelepçeden morardı, omzumda ve dizimde yara var. Zorla Yenişehir Karakolu’na götürdüler. 3 buçuk saat baskı altında ifade almaya çalıştılar. Cumhurbaşkanına hakaret olan tutanağa ‘bu saçma sapan bir tunanak’ dedim. İmza vermedim” dedi. Gökalp’in başvurduğu İnsan Hakları Derneği, olayla ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını bildirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler