Tahliye olan Pınar Aydınlar: Selam olsun direnenlere

Bakırköy Kadın Cezaevi’nde tutuklu bulunan Pınar Aydınlar tahliye edildi.

Yayınlanma: 27.08.2018 - 21:53
Abone Ol google-news

HDP’den İzmir milletvekili adayı olduğu 2015 yılında yaptığı konuşma nedeniyle 10 ay hapis cezasına çarptırılan ve 15 Mayıs’tan bu yana Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’nde tutuklu olan halk müziği sanatçısı Pınar Aydınlar  tahliye oldu. 

4 aydır tek kişilik hücrede tutulan Aydınlar, denetimli serbestlikten yararlanarak Bakırköy Kapalı Cezaevi’nden dün gece Eskişehir Açık Cezaevi’ne gönderildi. Aydınlar, 24 saat içinde Eskişehir Açık Cezaevine teslim olma şartıyla  geceyi ailesi ile geçirdi. Aydınlar yarın teslim olacağı Eskişehir Açık Cezaevi’nde bürokratik işlemlerin tamamlanmasının ardından serbest kalacak.

Aydınlar’ı cezaevi önünde HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, annesi Gül Polat, avukatı Murat Aksak’ın da aralarında bulunduğu ailesi ve dostlarından oluşan bir grup karşıladı. Aydınlar’ın annesi Gül Polat, “Coşkuyla bekliyoruz. En çok da çocukları bekliyor. İçimde öfke var, sevgi var. Sadece Pınar için değil, içeride olan diğer suçsuz tutsaklar içinde çok üzgünüm” dedi. Tahliye olduğu anda içerideki arkadaşlarından selam getirdiğini söyleyen Aydınlar, dostları ve ailesiyle kucaklaştı. Aydınlar, cezaevi kapısı önünde yaptığı açıklamada, tek başına yaşadığı günlerde umut etmekten hiç vazgeçmediğini belirterek şöyle konuştu: 

‘Umut her daim var’

“Çok zor günlerdi. 105 gündür hücrede tek kalıyordum. Şu an çok heyecanlı ve mutluyum. Uğradığımız haksızlıklar elbette bir kazanımla sonuçlanacak. Eğer o 8 metrelik hücrede 105 gündür tek başıma betonun arasından çıkan çiçeğin gerçekliğine tanık olduysam umut her daim vardır. Eskişehir’den döndüğümde özgürlüğüm başlıyor. İçeride çok güzel marşlar ve besteler yaptım. Onun heyecanı da var.”

Cumartesi Anneleri’nin 700. haftasında yapılan müdahaleye ilişkin konuşan Aydınlar, “Özellikle Cumartesi Anneleri’nde Emine annenin yaşadıklarından sonra tüm kadınlar birlik olmalıyız. 701. haftada onların yanında olacağım” dedi.

Aydınlar bu süreçte yanında olan tüm dostlarına minnettar olduğunu vurgulayarak “Başta Mor Kızıl Kolektife, avukat dostlarıma, beni yalnız bırakmayan Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’a çok teşekkür ediyorum. Enis Berberoğlu ve Eren Erdem gibi tutukluların özgürleşmesini dileyerek diyoruz ki özgürlük kadar kıymetli hiçbir şey yok. Selam olsun direnenlere” diye konuştu


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler