Brezilya'dan ithal edilen hayvanlarda şarbon çıktı

Et ve Süt Kurumu'nun Brezilya'dan ithal ettiği canlı hayvanlarda şarbon saptandı. 50 hayvan hastalıktan öldü, Tarım ve Orman Bakanlığı Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde karantina ilan etti.

Yayınlanma: 27.08.2018 - 22:20
Abone Ol google-news

Et ve Süt Kurumu’nun (ESK) Ankara'nın Gölbaşı ilçesine bağlı Günalan ve Ahiboz mahalleleri yakınlarındaki özel bir çiftliğe kurbanlık olarak getirdiği yaklaşık 4 bin büyükbaş hayvandan 50’si telef oldu.

Çiftlikte araştırma yapan Gölbaşı Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, telef olan hayvandan örnek alarak incelemeye gönderdi. İncelemenin ardından çiftlik ve çevresi, şarbon hastalığı şüphesiyle karantinaya alındı.

Çiftliğin girişine ise Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından, 'Bu mahallede şarbon hastalığı vardır' yazılı levha asıldı. Maske ile çiftlik bölgesinde çalışan görevliler de hastalık olduğunu belirterek olay yerine gelen basın mensuplarını bölgeden uzaklaştırdı.

BREZİLYA'DAN GETİRİLMİŞ

Et ve Süt Kurumu'na ait olduğu belirtilen yaklaşık 4 bin büyükbaş hayvanın Brezilya'dan kurbanlık olarak Türkiye'ye getirildiği ve Gölbaşı’ndaki bir özel çiftliğe kira ödeyerek yediemine bıraktığı öğrenildi.

Olayla ilgili Gölbaşı Kaymakamı Tülay Baydar Bilgihan, kendisinin konuyla ilgili açıklama yetkisinin bulunmadığını belirtti. Et ve Süt Kurumu yetkilileri de olayla ilgili bilgi vermekten kaçındı.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler