Kahreden rapor: Ağustos ayında 41 kadın öldürüldü

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Ağustos ayında 41 kadının öldürüldüğünü duyurdu.

Yayınlanma: 05.09.2018 - 21:45
Abone Ol google-news

 

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, 2018 Ağustos ayı raporunu açıkladı. Rapora göre ağustosta 41 kadın erkekler tarafından öldürüldü. Platform geçtiğimiz aya oranla bu ay kadın cinayetlerinde artış yaşandığını vurguladı. Öldürülen 41 kadının 15’i şüpheli ölüm, 13’ünün neden öldürüldüğü tespit edilemedi, 5’i hayatına dair karar almak isterken öldürüldü, 6’sının ise ekonomik bahanelerle öldürüldüğü kayıtlara geçti.

Rapora göre öldürülen kadınların 17’sinin faili meçhul, 10’u evli olduğu erkek tarafından, 5’i akraba ya da tanıdığı kişiler tarafından, 3’ü babası, 3’ü oğlu, 1’i üvey oğlu, 1’i birlikte olduğu erkek ve 1’i eskiden birlikte olduğu erkek tarafından öldürüldü. Bu ay içerisinde en çok kadın cinayetinin işlendiği illerin başında ise İstanbul(8), Adıyaman(4) ve Şanlıurfa(4) geldi. Raporda ayrıca bu ay iki trans kadın da öldürüldüğü bunların, Bursa’da 9 Ağustos’tan itibaren haber alınamayan daha sonra bir otel odasında cansız bedeni bulunan trans kadının Begüm ile İstanbul’da evinin önünde bıçakla öldürülen trans kadın Esra Ateş olduğu belirtildi.

Çocuk istismarı ve cinsel şiddetin de devam ettiği belirtilen raporda, sadece basına yansıyan verilere göre ağustos ayında 37 çocuğun cinsel istismara maruz bırakıldığı kaydedildi. Son olarak raporda basından derlenen verilere göre ağustosta 22 kadın cinsel saldırıya maruz bırakıldığı, saldırıya uğrayan kadınların 19’unun saldırganı tanımadığı açıklandı. Saldırıya uğrayan kadınların 14’ü evde, 7’si sokak, hastane, okul, otobüs gibi kamusal alanda, 1’inin de sosyal medyada cinsel şiddete maruz bırakıldığı belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler