Açılışı yarın yapılacak olan 3. havalimanında 4 işçi daha işten çıkarıldı

Açılışı yarın yapılacak olan 3. havalimanında çalışan 4 işçi, bu sabah işten çıkarıldığını öğrendi. İsmini vermek istemeyen bir işçi, işten çıkarmak için hiç bir gerekçenin söylenmediğini belirterek “Ama biliyorum ki kötü çalışma koşullarına karşı çıktığım ve fazla mesai yapmadığım için işten çıkarıldım” dedi. Havalimanında bugüne dek çok sayıda işçi, işten çıkarılmıştı.

Yayınlanma: 28.10.2018 - 16:03
Abone Ol google-news

<video:1124642>

İstanbul Bostancı’da Birleşik Metal İş Genel Merkezi’de bugün bir çok işçi sendikasının içinde olduğu Sınıf Tavrı 'Yeter söz İşçinin' çağrısıyla kurultay yaptı. Etkinliğe Cargill işçileri, metal iş işçileri, Gebze'de aylarca işleri işin mücadele eden Flormar işçileri, inşaat işçileri, Bursa, Eskişehir ve Trakya'da ki cam fabrikalarından işler, akademisyenler, gazeteciler ve çok sayıda sektörden yüzlerce işçi katıldı.

"3. havalimanının açılışı 14 Eylül'de gerçekleşti"

Etkinlikte konuşan İnşaat ve Yapı İşleri Sendikası (İYİ - SEN) Genel Başkanı Ali Öztutan, kötü çalışma koşulları ve iş cinayetleriyle gündeme gelen 3. havalimanı işçilerin 14 Eylül’de yaptıkları eylemlere atıfta bulunarak, “Patronlar yarın açılışı yapacak ama, havalimanı canıyla, emeğiyle yapan binlerce işçinin hak talebiyle yaptığı 14 Eylül'deki eylemle asıl açılış yapıldı” dedi. Panelde, yarın açılışı yapılacak olan ve İnşaat İş Sendikası’nın bu sabah bir işçinin daha yüksekten düşerek,yaşamanı yitirdiğini 3. havalimanı işçileri de katıldı. Etkinlikte konuşma yapan, güvenlik gerekçesiyle ismi verilmeyen ve 4 aydır 3.havalimanın da çalışan bir işçi bu sabah sabah MNG şirketinden işten çıkarıldığını söyledi. İşçi, işten çıkarmak için hiç bir gerekçenin belirtilmediğini söyleyerek, “Ama biliyorum ki kötü çalışma koşullarına karşı çıktığım ve fazla mesai yapmadığım için işten çıkarıldım" dedi.

<haber-dikey:1124333, 1124054>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler