Lastik-İş Genel Başkanı Abdullah Karacan silahlı saldırıda yaşamını yitirdi

DİSK'e bağlı Lastik-İş Sendikası'nın Genel Başkanı Abdullah Karacan, Sakarya'nın Arifiye ilçesindeki bir lastik fabrikasında işçilerle görüşürken, tartıştığı işçi tarafından kendi tabancasıyla vuruldu. Ağır yaralanan Abdullah Karacan hastanede yaşamını yitirirken, yaralanan 2 sendikacı ise hastanede tedaviye alındı. Saldırının ardından kaçmaya çalışan işçi ise yakalanarak gözaltına alındı.

Yayınlanma: 13.11.2018 - 12:36
Lastik-İş Genel Başkanı Abdullah Karacan silahlı saldırıda yaşamını yitirdi
Abone Ol google-news

<video:1139597>

Olay saat 12.00 sıralarında, Arifiye ilçesinde bulunan lastik fabrikasının bahçesindeki sendika temsilciliğinde meydana geldi. Lastik-İş Sendikası Genel Başkanı Abdullah Karacan, fabrikanın bahçesindeki sendika temsilciliğine geldi. Abdullah Karacan burada fabrikada çalışan işçilerin sorunlarını dinlemeye başladı. Bu sırada işçilerden Sedat U. (33), görüşmeye çağırıldı. İddiaya göre, fabrikadaki çalıştığı kısımdaki yeri değiştirilmek istenen Sedat U., Abdullah Karacan ile görüştüğü sırada öfkelendi. Sedat U. ile Lastik-İş Sendikası'nın Genel Başkanı Abdullah Karacan tartışmaya başladı. Sedat U.,  Karacan'ın belinde bulunan tabancayı çekip aldıktan sonra art arda ateşledi. Büyük panik yaşanırken, kurşunların isabet ettiği Abdullah Karacan ile yanındaki iş yeri temsilcisi Osman Bayraktar ve Lastik İş Sendikası Sakarya Şube Başkanı Mustafa Sipahi, kanlar içinde yere yığıldı. Bu sırada Sedat U., olay yerinden koşarak kaçtı.

ABDULLAH KARACAN YAŞAMINI YİTİRDİ

İhbar üzerine gelen 112 Acil ekipleri, Abdullah Karacan ve Osman Bayraktar ağır, Mustafa Sipahi ise hafif yaralandığını tespit etti. 112 Acil ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından yaralılar Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Abdullah Karacan, burada yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak, yaşamını yitirdi. Olayda yaralanan Osman Bayraktar ve Mustafa Sipahi'nin tedavisi ise sürüyor.



SALDIRGAN GÖZALTINDA

Saldırgan Sedat U. ise bindiği taksi ile kaçmak isterken, polis ekipleri tarafından yolu kesilip aracın durdurulması sonucu yakalandı. Sedat U. gözaltına alınırken, olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

BAŞSAVCI: GEREKLİ ARAŞTIRMA HASSASİYETLE YAPILIYOR

Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Dursun, Lastik-İş Sendikası Genel Başkanı Abdullah Karacan'ın yaşamını yitirdiği, 2 kişinin de yaralandığı saldırının gerçekleştirildiği lastik fabrikasındaki sendika temsilciliğinde inceleme yaptı. Sendika temsilciliğinin içindeki ve çevresindeki kamera kayıtlarına el koyulduğu öğrenildi. Başsavcı Dursun, fabrikadan ayrılırken, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Sakarya ilimizde, saat 12.00 sularında böyle bir olayın meydana gelmesi, bizi son derece derinden üzmüştür. Olayla ilgili olarak 2 cumhuriyet savcısı tarafımdan görevlendirildi. Ben de refakat ediyorum. Olay bütün yönleriyle araştırılıyor, inceleniyor, soruşturuluyor. Vuran şahıs, silahıyla beraber kaçarken, şu an elimizde. Onun sorgusu devam ediyor. Vurulan şahıs Abdullah Karacan Bey, Hakk'ın rahmetine kavuşmuştur. Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum, yakınlarına sabır diliyorum, başsağlığı diliyorum. Olay bütün yönleriyle araştırılıyor. Olaya Cumhuriyet Başsavcılığı'mıza intikal ettiği andan itibaren biz olayın üzerindeyiz. Gerekli araştırmalar titizlikle hassasiyetle yapılıyor" dedi.
Gözaltındaki saldırgan Sedat U.'nun (33) emniyetteki sorgusunun sürdürüldüğü öğrenildi. 

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN AÇIKLAMA

Sakarya Emniyet Müdürlüğü'nden, DİSK'e bağlı Lastik-İş'in Genel Başkanı Abdullah Karacan'ın, Arifiye ilçesindeki lastik fabrikasında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesine ilişkin açıklama yapıldı.

Açıklamada, Karacan'ın saat 12.00 civarında, ilçedeki fabrikanın bahçesinde bulunan sendika temsilciliği binasında başından vurulduğu, kaldırıldığı Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaşamını yitirdiği anımsatıldı.

Olayda, sendikanın mali sekreteri Mustafa Sipahi ile sendika temsilcisi Osman Bayraktar'ın hayati tehlike arz etmeyecek şekilde yaralandığı ve aynı hastanede tedavi altına alındığı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Yapılan olay yeri incelemesi ve tahkikatlar neticesinde, şahsın (şüpheli) fabrikada işçi olarak çalışan S.U olduğu, iş yerindeki görev yeri değişikliği nedeniyle sendika yetkilileri ile tartışma yaşadığı, çıkan kargaşa sırasında Genel Başkan Abdullah Karacan'a ait taşıma ruhsatlı silahı alarak olayı gerçekleştirdiği anlaşılmıştır. Şüpheli S.U olayda kullandığı silahla bindiği ticari taksiyle kaçmaya çalışırken polis ekipleri tarafından kısa sürede yakalanmıştır. Olayla ilgili çok yönlü tahkikat devam etmektedir."

İZMİT'TE DEFNEDİLECEK

Öte yandan Lastik-İş Sendikası Genel Başkanı Abdullah Karacan'ın cansız bedeni, Sakarya Eğitim ve Araştırması Hastanesi'nden alınarak, otopsi merkezine götürüldü. 4 çocuk babası Karacan'ın cenazesinin, yarın İzmit'te toprağa verileceği belirtildi. 

İŞÇİLER OMUZLARINDA TAŞIMIŞTI

Lastik-İş Sendikası Genel Başkanı Abdullah Karacan, 22 Şubat'ta toplu iş görüşmelerinde anlaşmaya varılmasının ardından zam alan işçiler tarafından omuzlarda taşınmıştı. İşveren temsilcileri ile yapılan görüşmeler sonrası işçilere yüzde 12 zam yapılırken, İzmit'te lastik fabrikasının önüne açıklama yapmak için gelen Karacan, işçilerce omuzlara alınmış, meşaleler yakılarak, toplu iş görüşmelerinin sonuçlanmasının sevinci yaşanmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler