Kadınlar için yapılan dijital anıt söküldü

Guvenlicalisma.org sitesinde yer alan verilerde, 2018’in ilk 10 ayında kadınların yaşamını yitirdiği iş cinayetlerine ilişkin veriler yer aldı. Buna göre, ilk 10 ayda 92 kadın yaşamını yitirdi.

Yayınlanma: 25.11.2018 - 23:24
Abone Ol google-news

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekipleri, Beşiktaş Belediyesi’nin şiddete uğrayarak öldürülen kadınlar anısına Beşiktaş Meydanı’na diktiği dijital anıtı güvenlik gerekçesiyle kaldırdı. Anıtın Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’nde sökülmesi tepkiyle karşılandı.

Beşiktaş Belediyesi tarafından Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında bir farkındalık projesi hayata geçirdi. 2018’in ilk 10 ayında erkek şiddetiyle hayatını kaybeden 363 kadının sadece bir rakam olmadığı vurgulandı. İlçede binlerce noktada 363 sayısının görünmesini sağladı. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’ndan alınan veriler, ilçedeki binlerce noktada paylaşıldı.

‘Söz bittiği zaman’

Beltaş tarafından ayrıca öldürülen kadınlara ithafen Beşiktaş Meydanı’na dijital anıt yerleştirilmesi planlandı ve önceki sabah anıt yerleştirilmeye başlandı. Ancak anıt İBB ekipleri tarafından önceki akşam söküldü. Şiddete maruz kalarak hayatını kaybeden kadınlar için oluşturulan anıtın tam da 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü’nde sökülmesi tepkilere neden oldu. Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu anıtın sökülmesine tepki olarak “Bugün 25 Kasım. Şiddete devam. Sözün bittiği zaman” paylaşımını yaptı.

Bunun üzerine açıklama yapan İBB, “İlgili birimlerimiz, anıt olmaktan uzak bu ‘demir profilden oluşan iskele’nin, orta kuvvetli bir rüzgârda bile devrileceğini ve can güvenliğini tehdit edeceğini tespit etmiştir. Bununla birlikte, Beltaş A.Ş. veya Beşiktaş Belediyesi’nin kurulmak istenen ‘iskele’ ile ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne izin talebinde bulunmadığı belirlenmiştir” denildi. “Söz konusu demir profilden oluşan iskele, izinsiz olduğu ve can güvenliğini tehdit edecek şekilde yapıldığı için ekiplerimiz tarafından kaldırılmıştır” ifadeleri kullanılan açıklamada “Beşiktaş Belediyesi’ne bağlı ilgili kişilere, resmî izin alınması ve güvenlik önlemlerine dikkat edilmesi halinde yapılmak istenen çalışmaya yardımcı olunacağı belirtilmiştir. Ancak bu konuda da Beşiktaş Belediyesi’nin bir girişimi olmamıştır” sözleri kaydedildi. Gazetemize açıklama yapan Beşiktaş Belediyesi yetkilileri ise belediye yetkililerinin İBB yetkilileri ile bir haftadır görüştüğünü belirterek “Uzlaşmaya varmak istedik. Geçen hafta görüştüğümüz İBB yetkilileri kolaylık sağlayacaklarını belirtmişlerdi fakat sağlanmadı. Anıt bitmeden 40 kişilik ekiple söktüler” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler