ODTÜ yönetimi panelleri engellemek için binaları kapattı

ODTÜ’de gençlik örgütlerinin düzenleyeceği etkinlikler öncesi adeta sıkıyönetim ilan edildi.

Yayınlanma: 19.12.2018 - 18:16
Abone Ol google-news

ODTÜ yönetimi, gençlik örgütlerinin CHP, HDP milletvekilleri ve Emek Partisi MYK Üyesi İskender Bayhan'ın katılacağı üç farklı etkinliğe saatler kala ‘güvenlik’ gerekçesiyle Matematik bölümünde ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde dersleri ve sınavları erteledi, bölümleri saat 16.30'dan itibaren kapatacağını duyurdu. SGDF'nin 19 Aralık Katliamı konulu etkinliğinin yapılacağı binaya polis geldi. ODTÜ Emek Gençliği kriz konulu paneli yapacağını yinelerken, HDP Batman Millevetkili Mehmet Rüştü Tiryaki'de Meclis Genel Kurulu'nda duruma tepki gösterdi.

MİLLETVEKİLLERİNİN KATILACAĞI ETKİNLİKLERE SIKIYÖNETİM

Evrensel'de yer alan habere göre, ODTÜ yönetimi e-posta ile yaptığı duyuruda Emek Gençliğinin düzenlediği “Ekonomik Kriz: Nedenleri ve Etkileri” başlıklı paneli, SGDF'nin düzenlediği 19 Aralık Katliamına ilişkin paneli ve Sosyalist Fikir Kulübünün düzenlediği “Neoliberalizm Çıkmazı: Endüstri 4.0, Sarı Yelekliler” etkinliklerini gerekçe göstererek Matematik bölümünde ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde dersleri ve sınavları erteleyerek bölümleri 16.30'dan itibaren kapatacağını duyurdu.

OKULA POLİS GİRDİ

Emek Gençliği’nin düzenlediği panel ODTÜ Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi Pınar Bedirhanoğlu, EMEP MYK Üyesi İskender Bayhan ve CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke katılımıyla saat 17.45’te Matematik M13 (Cahit Arf) Amfisi’nde yapılacak. Öte yandan SGDF'nin İktisadi Bilimler Fakltesi A binasında düzenleyeceği etkinliği engellemek için çevik kuvvet polisinin geldiği belirtildi.

VALİLİKTEN 'SARI YELEKLİLER' PANELİNE YASAK

Rektörlük öğrencilerle yaptığı görüşmede, SGDF'nin düzenlediği '19 Aralık Katliamı' konulu etkinlik ile Sosyalist Fikir Kulübünün düzenlediği 'Neoliberalizm Çıkmazı: Endüstri 4.0, Sarı Yelekliler' konulu etkinliklerin Ankara Valiliği tarafından yasaklandığını aktardı. Sarı Yeleklilere ilişkin etkinlik Sosyalist Fikir Kulübü tarafından iptal edilirken, SGDF'nin düzenlediği etkinlik için bina önünde bekleyen polisler A1 kapısına gitti. Emek Gençliği'nin paneli ise başladı.

EMEK GENÇLİĞİ: ÖĞRENCİLERİN BİR ARAYA GELMESİNİ ENGELLEMEK İSTİYORLAR

ODTÜ Emek Gençliği rektörlüğün tavrına ilişkin yaptığı açıklamada, iktidarın üniversite içerisinde gerçekleşen birçok etkinliği iptal etme ve yer vermeme gibi uygulamalarla öğrencilerin bir araya gelmelerini engellemeyi hedeflediğini kaydetti. Gençliğin kendini ifade edebileceği her alanın daraltıldığını belirtilen açıklamada, “Etkinliğimiz marjinalize edilerek iptal edilmeye çalışılmıştır. Etkinliğimizin amacı öğrencilerin Türkiye'nin güncel sorunlarını konuşabileceği kürsüler yaratmak, kendilerini ifade edebilmelerine ve istek, özlemleri için bir araya gelebilmesini sağlamaktır. Hedefe alınmasının nedeni budur. Etkinliğimiz kurumların, akademisyenlerin ve ODTÜ öğrencilerinin desteği ile rektörlükle yapılan görüşme sonucunda izinli olarak gerçekleşecektir. Etkinliğin gerçekleşmesinde belirleyici olan ODTÜ bileşenlerinin yürüttüğü dayanışma ve ODTÜ öğrencilerinin tepkileridir. Hepinizi bu dayanışmayı ve birliği büyütmek için etkinliğimize bekliyoruz” denildi.

ODTÜ YASAĞI MECLİSTE GÜNDEM OLDU

ODTÜ yönetiminin tavrı Mecliste de gündeme geldi. HDP Batman Millevetkili Mehmet Rüştü Tiryaki, genel kurulda söz alarak, “Emek Gençliği'nin ‘Krizin ekonomik etkileri’ konulu bir panel düzenliyor ODTÜ'de bugün. Katılımcılardan biri de Selin Sayek Böke. Bir diğeri 19 Aralık'ın yıldönümü nedeniyle gerçekleştirilecek etkinliğe Veli Saçılık, milletvekillerimiz Ali Kenanoğlu ve Murat Çepni katılacak. Üniversite yönetimi bütün bölümleri kapatmış durumda. Sınavı olan öğrenciler okula ve bölüme giremiyor. Yurtların içeriden kapatıldığı söyleniyor. Antidemokratik bu uygulamadan derhal vazgeçilmesini istiyor, muhalefeti susturacağım diye okulları kapatmayı göze alan bu anlayışı kınıyorum” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler