Erdoğan teşekkür edince RTÜK görmezden geldi

Çok tartışılan Palu ailesi olayı, RTÜK’ün gündemine giremedi. RTÜK’ün eski başkanı İlhan Yerlikaya gibi yeni başkanı Ebubekir Şahin de ATV’nin cezalandırılmasına ilişkin sert ifadeler içeren uzman raporu üst kurulun gündemine getirilmedi.

Yayınlanma: 07.02.2019 - 21:32
Abone Ol google-news

Palu ailesi olayı ATV’nin “Müge Anlı ile Tatlı Sert” programı yayımlanmaya başlaması ile birlikte çok sayıda şikâyet aldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP’nin yöneticilerinin yeni bir denetim mekanizması kurulması yönündeki önerilerine yeşil ışık yaktıktan sonra Palu ailesi olayını yayımlayan Müge Anlı’yı telefonla arayarak teşekkür etti.

Atatürk’e hakarete seyirci

RTÜK onlarca şikâyete karşın ATV’nin Palu ailesi yayınlarını denetlemekte direndi. Üst kurul uzmanları uzun süre denetim raporu tutmadı. Bir süre sonra tutulan raporda, sert eleştirilere yer verildi, hükümete yakın ATV’nin Palu ailesi yayını nedeniyle cezalandırılması önerildi. RTÜK’ün eski Başkanı İlhan Yerlikaya raporu gündeme aldı, ancak iki üst kurul toplantısında görüşülmedi. Ardından Yerlikaya görevinden ayrıldı, bir üst kurul toplantısında yeni RTÜK Başkanı olarak Ebubekir Şahin seçildi. Şahin’in başkanlığındaki iki üst kurul toplantısında da Palu ailesi raporu görüşülmedi. ATV’yi denetlemeyen denetlese bile gündeme getirmeyen RTÜK, hükümete yakın kanallardaki Atatürk’e ve muhalif yayınlara yapılan hakaretlere de seyirci kaldı. Akit TV’de, Mustafa Kemal Atatürk’e ağır hakaretler içeren, “Harekât Ordusunda zurnanın son deliğiydi”, “Bana su getir, sırtımı kaşı emirlerini uygulayan emir subayı”, “Mustafa Kemal kim ya!” denilen, Harekât Ordusu için “Bunlar bir grup çapulcu, it sürüsü” ifadesinin kullanıldığı yayın için hazırlanan rapor da 5 haftadır gündeme getirilmedi


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler