"Cumhurbaşkanı'na hakaret" iddiasına verilen ceza

“Erdoğan’a hakaretten” yargılanan 75 yaşındaki vatandaşa “Erdoğan’ın hayatını oku” cezası verildi.

Yayınlanma: 10.02.2019 - 22:21
Abone Ol google-news

İstanbul’un Maltepe ilçesi Çınarcık Mahallesi’nde bir kahvehanede konuşan 75 yaşındaki Ali Şahin hakkında “Cumhurbaşkanı’na hakaret ettiği” iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

Bir süre önce kahvehaneye tanımadıkları bir kişinin geldiğini belirten Ali Şahin, “Bu kişinin kim olduğunu bilmiyorum. Bundan sonra polisler geldi ve ifademi almaya götürdü. İftira nedeniyle başıma bunlar geldi. Cumhurbaşkanlığı’na hakaret etmedim, böyle bir şey söz konusu değil” dedi.

İfadesinin ardından hakimliğe “tutuklama talebiyle” sevk edilen Ali Şahin hakkında denetimli serbestlik cezası kararı verildi.

Denetimli Serbestlik Bürosu’na gidince şaşkınlık yaşayan Ali Şahin, hakkında kitap okuyup özet çıkarma cezası verildiğini öğrendi.

İstanbul Anadolu 8. Sulh Ceza Hakimliği’nin kitap listesinde dikkat çeken isimler yer alıyor. 24 kitaplık listede ilk sırada Ömer Seyfettin yer alırken devamında, Necip Fazıl Kısakürek, hükümete yakın Güneş gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Turgay Güler, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın hayatını anlatan “Bir Liderin Doğuşu” kitabı, Akit gazetesi eski yazarı Faruk Köse, Hürriyet gazetesinin hükümete yakın yazarı Abdulkadir Selvi de bulunuyor.

Listede ayrıca Mustafa Kemal Atatürk’ün “Nutuk” eseri de yer alıyor.

“KİTAPLARI KISA SÜREDE TEMİN EDİP OKUMAYA BAŞLAYACAĞIM”

Kararı Odatv’den Caner Taşpınar'a değerlendiren Ali Şahin, “Avukatım karara itiraz etti, ancak ben kitapları kısa sürede temin edip okumaya başlayacağım. Ben 75 yaşındayım. Bu işlerle uğraşmak istemem” açıklamasında bulundu.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler