Yavaş’a seçim ayarlı iddianame

Yavaş hakkında 2017’de yapılan şikâyete Adalet Bakanı 27 Şubat 2019’da soruşturma izni verdi. Yavaş’ı şikâyet eden Kesgin’in Yavaş’a sahte senet verdiği, şantaj yaptığı gerekçesiyle 2018’de 6.5 yıl hapse mahkûm edildiği ortaya çıktı.

Yayınlanma: 12.03.2019 - 11:28
Abone Ol google-news
<video:1289993>

CHP Ankara Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Mansur Yavaş hakkında, aynı senet üzerinden iki kez tahsilat yapmaya çalıştığı iddiasıyla iddianame düzenlendi. Yavaş hakkındaki şikâyetin 2017’de yapılmasına karşın Adalet Bakanı Abdülhamit Gül tarafından soruşturma izninin seçimlere neredeyse bir ay kala 27 Şubat’ta verilmiş olması dikkat çekti. Şikâyeti yapan Necmettin Kesgin’in ise, Yavaş’a sahte senet verdiği, şantajda bulunduğu ve özel hayatı ihlal ettiği gerekçesiyle Ekim 2018’de toplam 6.5 yıl hapse mahkûm edildiği ortaya çıktı.

Yavaş hakkında, danışmanlık hizmeti verdiği Kesgin’den parasını alamayınca başlattığı icra takibi nedeniyle dava açıldı. Ankara Batı (Sincan) Savcısı Serkan Ucuzcu tarafından, Yavaş hakkında 7 Mart tarihinde hazırlanan iddianamede, avukat olan Yavaş’ın, danışmanlık hizmeti karşılığında şikâyetçi Kesgin’den 600 bin dolarlık senet aldığı belirtildi. İddianamede, Yavaş’ın bu senet için Ankara 29. İcra Müdürlüğü’nden takip başlattığı, daha sonra aynı alacağa istinaden teminat olarak verilen ve “bedelsiz” olduğunu bildiği senedi tahsil için bu kez de Ankara 8. İcra Müdürlüğü’nde tahsilat yapmaya çalışarak, “görevini kötüye kullandığı” öne sürüldü. Yavaş hakkında dava açılmasına neden olan Kesgin’in ise 3 Ekim 2018’de Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nce, Yavaş’a sahte senet vererek, “resmi belgede sahtecilik yaptığı, şantajda bulunduğu ve özel hayatını ihlal ettiği” gerekçesiyle toplam 6.5 yıl hapse mahkûm edildiği ortaya çıktı. Mahkemenin gerekçeli kararında Kesgin’in, Yavaş’ı icra takiplerini geri çekmemesi durumunda “siyasi hayatının biteceğini” söyleyerek tehdit ettiği de vurgulandı.

Savcılıktan açıklama

Başsavcılık tarafından yapılan yazılı açıklamada, Adalet Bakanlığı’ndan soruşturma izni istendiği, 5 günlük yasal süre içerisinde iddianame düzenlenerek soruşturma açılması talebiyle dosyanın Ankara Batı 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildiği ifade edildi. İddianameyi ertesi gün kabul eden mahkemenin ilgiliye beyanda bulunması için 10 gün süre içeren tebligat gönderdiği bildirildi. Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Akça ise davanın seçime kısa bir süre kala açılmasına ilişkin soruya “Avukat soruşturmalarında yürütülen süreç dışında bir gecikme yahut öne alma söz konusu değil, rutin bir süreç” yanıtını verdi.

AKP’Lİ ÇELİK’İN GÜNDEMİ YAVAŞ’TI

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, “CHP’nin Ankara’ya belediye başkanı olarak önerdiği Mansur Yavaş, sahte bir senetle icra takibi yapmış mıdır yapmamış mıdır” dedi. Çelik, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısının gündeminde ağırlıklı olarak CHP ve İYİ Parti’nin Ankara Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Mansur Yavaş yer aldı. Yavaş hakkındaki “sahte senet” iddiaları olduğunu anımsatan Çelik, “İncelemelerimiz sonucunda vardığımız sonuçlar, belgeli, bilgili sonuçlar olarak, vahim bazı durumların olduğunu ortaya çıkardı. Yavaş ile ilgili ortaya atılan iddia, sahte senet kullanarak icra takibi yaptığına dair” ifadelerini kullandı.

CHP’Lİ Faik ÖZTRAK:  FETÖ taktikleri bize sökmez

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. AKP Sözcüsü Ömer Çelik’in Mansur Yavaş’la ilgili ‘sahte senetle icra takibi yaptığı’ iddiasıyla ilgili soruyu yanıtlayan Öztrak, “Bu iddiaları dile getirmesi, korkunun dağları beklediğini, sıkıntının nerelere kadar çıktığını gösteriyor. Kendisiyle ilgili iddiaları adayımız yarın (bugün) cevaplayacaktır. O zaman göreceksiniz ne haldeler. Ama ben açıkça şunu söyleyeyim; yandaş medya eliyle önce çamur atıyorlar, sonra suç isnat etmeye çalışıyorlar. Bu FETÖ taktikleridir, bize sökmez” diye konuştu.

‘Önce aynaya bak’

AKP’li Çelik’in “Partiler şaibesiz aday çıkarma konusunda sorumludurlar” dediğini anımsatan Öztrak, “Bunu aynaya bakıp kendisine söylemesi lazım. Bizde Kayserili işadamlarını uçağa doldurup Pensilvanya’ya götüren aday yok. Teröriste gerilla diyen aday hiç yok. ‘Mazimiz hizmet’ diyerek bir yerlere mesaj göndermeye çalışan aday hiç yok” ifadelerini kullandı. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de, “Tamamının siyaset maksatlı, karalama amaçlı, seçim sürecini etkilemeye yönelik bir çaba olduğu ortalama zeka sahibi her birimizin ortak çıkarımıdır” dedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ise “Yerel seçimler yaklaştıkça kaybetme korkularını yalanlarla, provokatif açıklamalarla dışa vuruyorlar” yorumu yaptı. 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler