Ankapark'ta ölüme bedava bilet! Havada asılı kaldılar

“Ankara’yı dünya markası yapacak” sloganı ve ‘’Wonderland Eurasia’’ adıyla açılan Ankapark’ta ilk skandal yaşandı ve facianın da eşiğinden dönüldü. Kapılarını iki gün önce açan parktaki Roller Coaster aleti bozuldu. Trene binen vatandaşlar, üst bölümdeki raylarda asılı kaldı. Panik ve büyük korku yaşandı. Vatandaşlar tehlikeli bir biçimde ve raylardan yürüyerek aşağı inmek zorunda kaldı.

Yayınlanma: 22.03.2019 - 15:47
Abone Ol google-news

<video:1308167>

Ankapark'ın resmi açılışının ardından parkın 31 Mart'a kadar ücretsiz olacağı duyurulmuştu. Parktaki birçok oyuncak henüz çalışmazken, bugün işletilmeye başlanan Roller Coaster oyuncağı ise ilk seferinde bozuldu ve havada asılı kaldı.  Sözcü'den Yavuz Alatan'ın haberine göre, alet yeniden çalıştırılamadı, vatandaşlar da oyuncaktan raylara çıkıp aşağı yürüyerek indi.

ŞİRKETTEN AÇIKLAMA 

Olayla ilgili açıklama yapan Wonderland Eurasia Satış ve Pazarlama Müdürü Necip Fazıl Güldemir, trenin arıza nedeniyle değil, trendekilerden birisinin çantasının raylara düşmesi sonucu güvenlik nedeniyle durduğunu söyledi. Güldemir, şöyle konuştu:

"Roller Coaster kullanan misafirlerimizden birinin çantası rayların üzerine düşüyor. Ve Roller Coaster de kendini böyle bir durumda en güvenli noktada kilitliyor. Treni kullananların tahliye edilebilmesi için sağ tarafta en tepede bir merdiven var. Orası en güvenli bölgedir. Dolayısıyla kendini o güvenli noktada durduruyor ve tahliyenin yapılmasını sağlıyor."

MİMARLAR UYARMIŞTI

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, geçen hafta bir açıklama yaparak oyuncaklara karşı vatandaşı uyarmıştı. Candan, roller coaster fotoğraflarını göstererek, ‘'Belediyenin kamuoyuna geçtiği Roller Coaster fotoğraflarını büyüterek vidalarına kadar baktık. Paslanmış olan noktalar gördük. Bu durum böyle hassas yerlerde, bugün olmasa bile ilerde mutlaka sıkıntı çıkartacağının göstergesidir. Zaten çürümeye terk edildiğini ifade etmiştik. Bu oyuncakların paslandığının göstergesidir. Bu pasın görünür hale gelmesi ileride yaşanacak kazaların mesajlarını veriyor. Yine işçiliğe baktığımızda imalatların da birinci sınıf yapılmadığını görüyoruz. Roller Coasterın zeminindeki betonun teknik imalatında sıkıntı olduğunu da fotoğrafı büyüttükçe görüyoruz” demişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler