Kadın erkek eşitliğinin içselleştiği...

Yoksulluk ve savaşların sona erdiği bir dünyada, barış içinde mutlu yaşayan ve refah düzeyi yüksek bir Türkiye hayal ediyorum, hepimiz gibi; ve bu hedefe ulaşmanın bir “hayal” olmaktan çıkmasını umuyorum.

Yayınlanma: 29.10.2014 - 13:24
Abone Ol google-news

Böyle bir dünya için, gelişmiş ülkelerin gittikçe yaklaşan bir gelecekte kendilerini de tehdit edecek ihtiraslarından, gelişmekte olan ülkelerin de dar görüşlü yönetimlerden kurtulmalarını umuyorum.

Hayal ettiğimiz Türkiye’ye ulaşmak için; etnik ve dinsel düşmanlıklardan kurtulunması, kadın-erkek eşitliğinin içselleştirilmesi, hukukun üstünlüğü bilincinin yaygınlaşması, çoğulcu bir anlayışın kökleşmesi, gelecek kuşaklara yaşam hakkı tanıyan “sürdürülebilir” kalkınma anlayışının hepimiz tarafından benimsenmesi gerekiyor.

O engeller güç kaybettikce, insan hak ve özgürlüklerini esas alan hukuk devletinin pekişmesinin, bilim, teknoloji ve eğitimde ilerlemenin, kaynak israfını önleyen rekabet düzenine dayalı, gelir dağılımının adilleştiği, sürdürülebilirliği
güvence altına alan bir ekonomi yapı ve yönetiminin ortamı oluşacaktır. Ben bu hayalin gerçekleşeceğini ümit edebileceğimizi düşünüyorum; çünkü, tüm politik, etnik ve dinsel grupların kendi içlerinde, derinden derine dönüşüme uğramakta olduklarını ve başta saydığım koşulların gelişmekte olduklarını görüyorum.

Eczacıbaşı Holding ve IKSV Yönetim Kurulu Başkanı


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler