Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İmralı cezaevi’nde bulunan Abdullah Öcalan’ın öldüğüne ilişkin sosyal medyada yer alan iddialara ilişkin Twitter hesabından açıklama yaptı.
Bozdağ, Sosyal medyadaki "Abdullah Öcalan’ın öldüğü’ haberleri; asılsız, uydurulmuş, provakatif bir haberdir” açıklamasında bulundu.
Bakan Bozdağ’ın Başdanışmanı Adnan Boynukara da Twitter hesabından, “Öcalan’ın öldüğüne ilişkin haberler asılsızdır, yalandır. Bu haberlerin tümü provakasyon amaçlıdır!” mesajını paylaştı.
HDP açıklama
HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan ve HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'den oluşan HDP Heyeti de Öcalan'ın yaşamını yitirdiğine dair haberlerin gerçek dışı olduğunu açıklandı.