Kurtarma rezaleti!

Karaman Ermenek'te meydana gelen maden faciasında 4.gün... Bölgede bulunan ve 18 işçiye ulaşma çalışmalarını izleyen Avukat Anıl Arman Akkuş '4 gün sonunda aşağıdan sondaj açıp tahliye etmeye karar verdiler' dedi.

Yayınlanma: 31.10.2014 - 12:05
Abone Ol google-news

Suyla dolu madende mahsur kalan işçilere ulaşma çalışmalarını izleyen Avukat Anıl Arman Akkuş, kazanın meydana geldiği bölgede cinayete ilişkin izlenimlerini @HalknHukuk isimli Twitter hesabından paylaşıyor.

Akkuş "Madenden ara sıra su cekiyorlar, çok nadiren oluyor bu. Ahtapot adı verilen makinanın çalışması söz konusu değil. Sadece makinaların reklamını yapıyorlar.

Diger madenlerde çalışan işçiler bu girişte çalışıyorlar. İçeriden küreklerle vagonlara balçık ve destek için yerleştirilen, ancak daha sonra çöken tahkimatı çıkarıyorlar. İşçiler su an 350 mt derinlikteler burada yapılan işçilerin kurtarılması değil, madenin tekrar kullanılabilir hale getirilmesi, madenin kurtarılmasıdır.

Su tahliyesinde hata

Tahliyede de hata yapmışlar. Suyu ters yönde pompalarla çekmeye çalışıyorlar. 3 gün sonunda asağıdan sondaj açıp tahliye etmeye karar verdiler. Burada çalışan işçiler ilk günden beri söylüyormuş bunu ama yapmamışlar' iddialarında bulundu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler