Tüm çalışanların 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlu olsun

Türkiye’nin dört bir yanında işçi ve emekçiler insanca çalışma koşulları için ‘1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde alanlara iniyor.

Yayınlanma: 30.04.2019 - 21:24
Abone Ol google-news

İSTANBUL: DİSK ve KESK’in Bakırköy Halk Pazarı’nda düzenleyeceği kutlama için toplanma saati 12.00, yürüyüşün başlama saati 13.00, etkinlik saati 14.00. Kutlamalarda DİSK Korosu, Bulutsuzluk Özlemi, Sadık Gürbüz, Grup Vardiya da yer alacak.

ANKARA: Kutlamaların ortak adresi Tandoğan Meydanı. 1 Mayıs için tertip komitesinde yer alan örgütler ve siyasi partiler Atatürk Kültür Merkezi (AKM) önünde toplanarak saat 12.00’de yürüyüş kolu oluşturacak. Türk-İş’e bağlı sendikaların Ankara şubeleri ise Sezenler Sokak’ta bir araya gelerek miting alanına yürüyecek.

İzmir: Kutlamaların adresi Kordonboyu’ndaki Gündoğdu Alanı. Saat ise 14.00. DİSK, Türk-İş, İzmir Tabip Odası, KESK, TMMOB ve İzmir Barosu’nun arasında olduğu terpit komitesi toplanma yerlerini İzmir Ticaret Borsası, Cumhuriyet Meydanı, Alsancak Limanı ve Gündoğdu Meydanı girişi olarak belirledi. Mitingde Kardeş Türküler de yer alacak.

Kocaeli: Türk-İş, bu yıl çalışma hayatına ilişkin sorunları gündeme taşımak için 1 Mayıs programını, işçi kenti olarak bilinen Kocaeli’de organize etti.

Şanlıurfa: Hak-İş ve Memur-Sen, bu yıl ortak kutlama yapacak. İki konfederasyonun etkinliği Şanlıurfa’da.

Adana: Kutlamalar Uğur Mumcu Meydanı’nda saat 14.00’de başlayacak.

Antalya: Emekçiler yürüyüş için Güllük Caddesi üzerindeki Aydın Kanza önünde bir araya gelecek. Saat 14.30’da başlayacak yürüyüş, Cumhuriyet Meydanı’ndaki etkinlik alanına ulaşacak.

Diyarbakır: 1 Mayıs Emek Bayramı’na, İstasyon Meydanı ev sahipliği yapacak. Etkinliği KESK, Diyarbakır Tabip Odası ve TMMOB Diyarbakır İl Koordinasyon Kurulu düzenliyor. 

<haber-dikey:1369738>

İşte il il 1 Mayıs programı...

ADIYAMAN: Saat 11.00’de itfaiye önünde toplanılarak Mustafa Yücel Özbilgin Parkı’na doğru yürüyüşe geçilecek. Saat 12.00’de ise Mustafa Yücel Özbilgin Parkı’nda miting gerçekleştirilecek.

ANTEP: Antep’te 1 Mayıs saat 11.30’da Kırkayak Parkı’nda düzenlenecek mitingle kutlanacak.

AYDIN: Aydın’da 1 Mayıs günü Taşköprü’de Aydın Büyükşehir Belediyesi arkasında saat 15.00’te bir araya gelecek yurttaşlar, miting için Atatürk Meydanı’na yürüyecek.

BALIKESİR: Balıkesir’de 1 Mayıs’ta bu yıl, Balıkesir merkez, Bandırma, Edremit, Burhaniye, Ayvalık ve Gömeç ilçelerinde ayrı ayrı altı yerde etkinlikler düzenlenecek. Balıkesir merkezde 1 Mayıs saat 10.30’da Çarşamba Pazarı’nda kutlanacak.

BURSA: Bursa’da saat 13.00’te Eski Atatürk Stadyumu önünde bir araya gelecek işçi ve emekçiler 14.00’te Çarşamba’dan Kent Meydanı’na yürüyecek. Miting saat 15.00’te Kent Meydanı’nda gerçekleşecek.

ÇANAKKALE: Çanakkale’de işçi ve emekçiler, saat 13.00’te eski salı pazarında bir araya gelecek. Buradan Cumhuriyet Meydanı’na yürüyüş yapılacak.

DENİZLİ: Denizli’de saat 12.00’de Çınar Meydanı’nda toplanılacak. Saat 13.00’te Tarım İl Müdürlüğü önünden miting alanına yürüyüş yapılacak.

TUNCELİ: Tunceli’de saat 12.30’da Seyit Rıza Meydanı’nda miting düzenlenecek.

EDİRNE: Edirne’de saat 11.00’de Şükrüpaşa İlkokulu önünde toplanacak yurttaşlar, Saraçlar’a yürüyecek.

ESKİŞEHİR: Eskişehir’de bu yıl tek program düzenlenecek. Saat 10.00’da Atatürk Migros karşısında bir araya gelecek yurttaşlar, Odunpazarı Meydanı’na yürüyecek.

HATAY: Hatay’da İskenderun ve Antakya’da olmak üzere iki ayrı kutlama yapılacak.

KAYSERİ: Kayseri’de Cumhuriyet Meydanı’ndaki Mimar Sinan Parkı içinde yapılacak miting saat 16.00’da başlayacak.

KIRKLARELİ: Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde Lüleburgaz Emek Platformu’nun çağrısıyla saat 12.00’de, Eski Hükümet Konağı önünde toplanılarak, Kongre Meydanı’na yürünecek ve miting yapılacak.

MALATYA: Malatya’da saat 11.00’de Emeksiz’de alt geçit çıkışında toplanacak yurttaşlar, saat 12.00’de başlayacak miting için Emeksiz Meydanı’na yürüyecek.

MANİSA: Manisa’da saat 11.00’de Sultan önünde bir araya gelecek yurttaşlar, saat 13.00’de başlayacak miting için Cumhuriyet Meydanı’na yürüyecek.

MERSİN: Mersin’de saat 16.00’da Tevfik Sırrı Gür Stadyumu’nda bir araya gelinecek ve saat 17.00’de Cumhuriyet Meydanı’nda miting düzenlenecek.

TEKİRDAĞ: Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde saat 13.00’te eski Carfour önünde toplanacak işçi ve emekçiler, saat 15.00’te düzenlenecek miting için Atatürk Meydanı’na yürüyecek.

ZONGULDAK: Zonguldak’ta 1 Mayıs, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS), KESK Zonguldak Şubeler Platformu ve Zonguldak’ta bulunan demokratik kitle örgütleri ile birlikte Madenci Anıtı’nda saat 14.00’te kutlanacak. 1 Mayıs mitingi öncesinde İstasyon Caddesi’nde saat 12.30 toplanılacak ve Madenci Anıtı’na yürünecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler