Erdoğan'ın talimatıyla yapılan camiye özel tünel

Erdoğan’ın yapılmasını istediği Çamlıca’daki camiye 3 kilometrelik tünel yapılması planlanıyor.

Yayınlanma: 14.11.2014 - 09:37
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “İstanbul’un her yerinden görülecek” talimatıyla Çamlıca Tepesi’ne  yaptırılan caminin inşaatı tüm hızıyla sürerken; şimdi de gündeme “camiye rahat ulaşım sağlanması için özel tünel” projesi alındı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bugün yapılacak meclis toplantısında gündeme gelmesi beklenen teklife göre “3 kilometrelik tünelin” güzergâhı, Libadiye kavşağı ile Çamlıca Tepesi’nde inşaatı süren  cami arasında olacak. “Bir korku tüneline” dönüşecek uyarısında bulunan CHP’liler “sadece camiye ulaşmak için yapılan projeye” tepki gösterdi.

Son dönemde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla yapılan ve kamuoyunda büyük tartışma yaratan  projelere bir yenisi daha ekleniyor. Ankara’da yapılan Cumhurbaşkanlığı Sarayı, Çengelköy’deki Vahdettin Köşkü’nün Devlet Konukevi olarak restore edilmesinin ardından tartışılan bir proje de Çamlıca’ya yapılan cami inşaatıydı. Çevrevilerin ve şehir plancılarının itirazına karşın inşaatı büyük bir hızla süren cami Çamlıca’da yükselmeye başlarken; İBB camiye özel tünel için kolları sıvadı. Projeye göre tünel Erdoğan’ın İstanbul’da Kısıklı’daki ikametgâhına yakınlığıyla dikkat çeken Libadiye’den Çamlıca Tepesi’ne uzanacak.

Çamlıca’daki caminin yakınına kadar uzanacak tünelin uzunluğunun 3 kilometre olması planlanıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin dünkü meclis toplantısının ardından gerçekleştirilen Ulaşım ve  Trafik Komisyonu toplantısında İBB Planlama Müdürlüğü’nün Libadiye-Çamlıca tünel kazım teklifi  tartışıldı.

İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Ulaşım ve Trafik Komisyonu’nun ortak raporuna CHP’li üyeler ret oyu verirken AKP’li üyelerin “evet” oyu ile teklif meclise gönderildi. Teklifin bugün İBB Meclisi’nde oylanması bekleniyor.

‘Yanlış üstüne yanlış yapıyorlar’

Teklife ret oyu veren CHP’li Meclis üyelerinden Yunus Can, tünele yüksek maliyeti ve trafiği daha da sıkıştıracağı için karşı çıktıklarını söyledi. Can, “Teklifte tünel Libadiye kavşağından başlıyor. Çamlıca’da yapımı süren caminin hemen karşısından çıkıyor. Tünel çıkışında hemen araçların duracağı ya da manevra yapacağı park yeri arayacağı bir çıkış yapılırsa trafik kaçınılmazdır. Böyle bir tünel her şeyden önce hem maliyeti hem de tünel içinde oluşabilecek sıkışmalar nedeniyle tehlikeli bir durum yaratacak. Bir ‘korku tüneline’ dönüşecek. Ciddi egzoz zehirlenmeleri bile yaşanabilir” dedi.

Tünelin gereksiz devasa bir yatırım olduğunu vurgulayan Can, kamu yararı da taşımadığını sadece Çamlıca Camii’ne hizmet edeceğini belirtti. Can “Orada yeşil alana cami inşaa edilmesi birinci yanlıştı. O yanlışı başka bir yanlış ile devam ettirme gayreti içindeler” diye tepki gösterdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler