Neve Şalom Sinagogu'na tehdit mesajına protesto

"DurDe Platformu" üyeleri, 7 Kasım akşamı Şişhane'deki Neve Şalom Sinagogu'nun kapısına tehdit mesajı asılmasını protesto etti. Akşam saatlerinde Galatasaray Meydanı'nda bir araya gelen grup, ellerinde "Antisemitizme DurDe" adlı pankartlar taşıyarak, "Irkçılığa dur de" sloganı attı.

Yayınlanma: 14.11.2014 - 21:56
Abone Ol google-news

Grup adına açıklama yapan Çağlar Oflaz, şunları söyledi:


"Son aylarda İsrail devletinin saldırganlığı bahane edilerek, Türkiyeli Yahudilere yönelik sistematik bir şekilde yaygınlaştırılan ırkçı nefret propagandası ve saldırıların dozunun artıyor olmasını endişeyle izliyoruz. Bu kampanyaların bir sonucu olarak 7 Kasım Cuma günü Şişhane'deki Neve Şalom'un kapısına bir tehdit mesajı asıldı. 9 Kasım'da ise Kudüs'te Mescid-i Aksa'da yaşanan gerilimi protesto etmek bahanesiyle bir araya gelen Alperen Ocakları üyesi bir grup sinagoga yürümek istedi. Neve Şalom'a yönelik bu saldırıların, aynı sinagoga yönelik 2003 yılında gerçekleştirilen, 27 kişinin ölümü ve 300'den fazla kişinin yaralanmasına yol açan kanlı saldırının 11. yıldönümünden birkaç gün önce gerçekleşmesi ise manidardır. Benzer sahneler geçtiğimiz yaz aylarında İsrail devletinin Gazze'deki katliamlarından sonra da yaşanmış, eylemlerin konsoloslukların önlerinden sinagogların önüne taşınması yönündeki ırkçı çağrıların ardından, Ortaköy'de bir sinagog saldırıya uğramıştır."


Çağlar Oflaz, başta medya olmak üzere, kamu görevlileri ve siyasetçilere bu konuda büyük sorumluluk düştüğünü vurgulayarak, "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Yahudilerin ülkeyi terk etmelerini istemeye kadar varan ırkçı bir propagandanın, bazı antisemitist çevreler tarafından sinagoglara yönelik saldırılara dönüştürülmesi ve bu tehditler karşısında kamu görevlilerinin sessiz kalmasının, hukuk devleti anlayışıyla bağdaşması mümkün değildir" dedi. Açıklamanın ardından grup olaysız şekilde dağıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler