Erdoğan'dan 'Kaç-Ak Saray'a izin çıkmadı

Antalya'da düzenlenen yapı fuarında, 'Kaç-Ak Saray'ın birebir maketinin sergilenmesine izin verilmedi.

Yayınlanma: 15.11.2014 - 13:27
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Atatürk Orman Çiftliği arazisi üzerine yaptırdığı 207 bin metrekare alanı kapsayan, 1000 odalı ve maliyeti de 1 milyar 370 milyon lira olarak açıklanan Cumhurbaşkanlığı Konutu'nun maketi, İstanbul'da Kalyon Model Mimari Maket firmasına yaptırıldı.

'Kaç-Ak Saray'ın, birebir aynısının 1/500 ölçekte maketini yapan firma, Antalya'da 13- 16 Kasım tarihleri arasında düzenlenen 22'nci Uluslararası Yapı Malzemeleri, İnşaat Teknolojileri, Yapı Yenileme ve Restorasyon Fuarı'nda birçok önemli yapıya ilişkin hazırlanan birebir maketlerin sergilendiği stand açtı.


Standta görevli firma yetkilileri, konutun maketine ilişkin büyük bir fotoğrafı sergilerken, maketin kendisini de fuara getirmek istediklerini, ancak Cumhurbaşkanlığı'ndan izin verilmediğini açıkladı. Cumhurbaşkanlığı'nın istemi üzerine hazırlanan maketin maliyetine ilişkin bilgi vermeyen yetkililer, maketin gerçek konuta teslim edildiğini kaydetti.


KATALOG FOTOĞRAFINDA PROJENİN TAMAMI GÖRÜLÜYOR

Toplam 1000 odalı ana bina kısmı tamamlanan konutun maketini yapan firmanın, makete ilişkin fotoğraflarında henüz tamamlanmış projenin tamamı da görülüyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler