Çalıntı kart poliste çıktı

Gazeteci Hayri Demir’in evinden çalınan fotoğraf makinesine ait hafıza kartları yargılandığı davada karşısına çıktı. Demir, “hafıza kartında yer alan kayıtların Suriye’de haber takibi için çektiği görüntüler olduğunu” söyledi.

Yayınlanma: 15.06.2019 - 22:08
Abone Ol google-news

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, serbest gazeteci Hayri Demir’e, “terör örgütü üyesi olmak ve propagandası yapmak” suçundan dava açtı. İddianameyi okuyan Demir, “evine giren hırsızlar tarafından çalınan fotoğraf makinesine ait iki adet hafıza kartının iddianameye delil olarak girdiğini” gördü. Bir yurttaş da hırsızlık olayından bir gün sonra yolda bulduğu hafıza kartlarını polise götürdü. Polis de Terörle Mücadele Şubesi’ne teslim etti. Bu olaydan bir süre sonra Demir’in gözaltına alındığı operasyon yapıldı. Demir ise “hafıza kartında yer alan kayıtların Suriye’de haber takibi için çektiği görüntüler olduğunu” söyledi.

Ankara’nın Çankaya ilçesinde oturan gazeteci Hayri Demir’in evine, 28 Şubat 2017’de, hırsız girdi. Eve giren kişi ya da kişiler, odada masanın üzerindeki para dolu kumbarayı almak yerine sadece çekmecedeki fotoğraf makinesine ait iki tane hafıza kartını götürdü. Demir’in ihbarı üzerine eve gelen polisler, parmak izi araştırması yapıp, tutanak tuttu. Demir, bu olaydan günler sonra, 16 Mart 2017’de yapılan operasyonda, gözaltına alındı. Bu işlem sırasında ev araması da yapıldı. 8 günlük gözaltı sürecinin sonunda Demir’e, sorgusunda, “haber amacıyla gittiği Suriye’de çektiği fotoğraflar” delil olarak gösterildi. Demir, ifadesinin ardından 24 Mart’ta adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Yolda buldu, polise verdi
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, yaklaşık iki yıldır yürüttüğü soruşturmayı tamamlayarak Demir hakkında “terör örgütü üyesi olmak ve terör örgütü propagandası yapmak” suçundan iddianame düzenledi. Demir, iddianameyi eline aldığında “evinden çalınan hafıza kartlarının delil olduğunu” gördü. İddianamede, “hafıza kartlarını Ö.H. adlı kişinin yolda bulup, polise verdiği” belirtildi.

‘Gazetecilik faaliyeti’

Hayri Demir, savcılık ifadesinde, “Suriye’nin kuzeyine gazetecilik faaliyeti kapsamında gittiğini” belirterek, “Bu görüntülerin internet ortamında yer alıp almadığını bilmiyorum. Habercilik gereği çektiğim bu anonslu görüntüler, attığım hali ile İMC TV, Hayat TV, Van TV, Gün TV başta olmak üzere birçok yayın organında yayımlandı. Bunun dışında herhangi biriyle paylaşmadım. Gazetecilik gereği birçok paylaşım yaptım. Bunlar arasında herhangi bir suç teşkil edebilecek paylaşımlara gazetecilik kimliğim gereği özellikle dikkat ettim. Çünkü gazetecilik aynı zamanda tarafsız olmayı da gerektiren bir durum” dedi.

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler