Ortak yayın öncesi neler yaşandı? Küçükkaya'dan açıklama

İsmail Küçükkaya, AKP İstanbul Adayı Binali Yıldırım ile CHP İstanbul Adayı Ekrem İmamoğlu arasındaki tarihi buluşmanın detaylarını anlattı. Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı Murat Ongun da bir açıklama yaparak

Yayınlanma: 17.06.2019 - 23:24
Abone Ol google-news

 Tarihi yayının moderatörlüğünü yapan İsmail Küçükkaya, AKP İstanbul Adayı Binali Yıldırım ile CHP İstanbul Adayı Ekrem İmamoğlu arasındaki tarihi buluşma öncesinde yaşananları anlattı.

Küçükkaya yayın öncesi İmamoğlu ile görüştüğü iddialarına ilişkin, "Ekrem İmamoğlu ile 2-3 dakika, Binali Yıldırım'ın danışmanları ile görüştüm" dedi.

Habertürk TV'ye bağlanarak konuşan Küçükkaya şunları söyledi:

"FORMATI ONLAR BELİRLEDİ"

Tartışmanın ortaya çıkışı önemli. Engin Altay ve Mahir Ünal görüşme gerçekleştirdi. Başka isimler de ortaya atıldı. Her iki partinin yetkilileri mutakabat metinlerine ulaştılar. Karar sonucunda bana görev verildi. İki isimle toplantı gerçekleştirdik. Formatı onlar belirledi.

Burada Mahir Ünal AKP adına, Engin Altay CHP adına süreci götürdüler. Bir dizi görüşme gerçekleştirdiler. Senin (Didem Aslan Yılmaz), Uğur Dündar'ın, başka pek çok arkadaşın, kendisi de talip olan arkadaşların isimleri moderatörlük konusunda tartışılmış.

İMAMOĞLU İLE 2-3 DAKİKA GÖRÜŞTÜM

En son zorlu görev Uğur Dündar'dan sonra bana verildi. Bu görevi ülkem, mesleğimiz adına yapmak zorunda kaldım. 

Mahir Ünal ve Engin Altay ile görüşme gerçekleştirdim. Ekrem İmamoğlu ile 2-3 dakika görüştüm. Binali Yıldırım'ın danışmanları ile görüştüm.

İMAMOĞLU'NUN DANIŞMANINDAN AÇIKLAMA

İmamoğlu'nun danışmanıMurat Ongun da konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Ongun Odatv’ye yaptığı açıklamada özetle şunları söyledi:

“Çarşamba akşamı, İsmail Küçükkaya bizi aradı. Yayının formatına dair bizimle ve Binali Yıldırım’la konuşmak istediğini iletti. Biz de Perşembe günü Taksim’deki The Marmara Hotel’de ‘Kentsel Gelişim Çözümleri’ başlıklı bir basın toplantısı gerçekleştireceğimizi, o toplantı sonrası görüşebileceğimizi ilettik.

O gün o otelde buluştuk. Ekrem İmamoğlu, Necati Özkan, Şükrü Küçükşahin ve ben o buluşmada vardım. Küçükkaya bize 15’er soru soracağını, 3’er dakikalık süre tanıyacağını ve formatın nasıl olacağını anlattı. Bu çizgide yapılan görüşme sonrası, İsmail Küçükkaya Binali Yıldırım ile de görüşeceğini ve bir değişiklik olursa bizi bilgilendireceğini, belirtti.

Kendisi dönmeyince, Cumartesi günü ben aradım İsmail Küçükkaya’yı. Küçükkaya da Binali Yıldırım’la telefonda görüştüğünü ve Yıldırım’ın da ‘Neyi, nasıl sorarsan sor; sana güveniyoruz’ dediğini iletti.

Engin Altay ve Mahir Ünal da bu görüşmelerin olacağını biliyordu. Nagehan Alçı’nın sanki gizemli bir olaymış gibi deklare ettiği buluşma budur” 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler