Öğretmenler 'Saray'a puanla girdi

24 Kasım Öğretmenler Günü için 81 ilden Ankara’ya gelen öğretmenler 2 ay önceden 100 puanlık bir değerlendirme formu ile seçildi.

Yayınlanma: 25.11.2014 - 05:00
Abone Ol google-news

Öğretmenlerin Ankara’ya gelmesinde mesleki tutum, değer ve davranışlarından eser ve projelerine, kılık ve kıyafetlerinden milli ve manevi davranışlarına kadar çok sayıda kriterden aldıkları puan
etkili oldu. Seçilen öğretmenlerin hiçbirininin muhalif sendikalara üye olmadığı, birçoğunun hükümete yakınlığı ile bilinen Eğitim Bir- Sen’e üye oldukları öğrenildi. Öğretmenler Günü’nde, yaşamını yitiren öğretmenler için tüm yurttan imam hatip lisesi öğrencileri hatim indirdi, hatim duası ise Ankara’da okundu.

24 Kasım Öğretmenler Günü, dün tüm yurtta resmi törenlerle kutlandı. 81 ilden getirilen 204 öğretmen Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile birlikte Anıtkabir’i ziyaret etti, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Meclis Başkanı Cemil Çiçek ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüştü. Milli Eğitim Bakanlığı, 81 ilden kutlama ve törenler için gelecek öğretmenlerin belirlenmesi için yaklaşık 2 ay önceden çalışmaya başladı.

 Erdoğan'ın öğretmenleri de Saray'da

Erdoğan’ın öğretmenler için düzenlediği resepsiyon, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda düzenlenen ilk resepsiyon oldu. 81 ilden Ankara’ya getirilen 204 bir kısmı Başbakanlığa, bir kısmı da Meclis’e götürüldü. Saray’da ise 204 öğretmenin tamamın ağırlandı. Köyk kaynakları saraya giden öğretmenlerin bölgelerindeki başarılarına göre seçildiğini bildirdi. Saray’ın konukları arasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın öğretmenleri de yer aldı. Hasan Çelikkaya, Yaşar Ferhasoğlu, Celalettin Dayınlarlı, Ahmet Kahraman, Hasan Küçük, Selahattin Kaya, Yusuf Karaca ve Semra Ünal Acar da resepsiyona katıldı.

 

 

 

 

 

 

 

İl milli eğitim müdürlüklerinde, “Mesleki Değerlendirme Komisyonları” kuruldu. Komisyonlar, öğretmenleri 100 puan üzerinden hesaplanan bir değerlendirme formu hazırladı. Değerlendirmeye girecek öğretmenlerin mesleki kıdemlerinin en az 5 yıl olması, son üç yıl içinde maaş kesimi ve ağır ceza almamış olmaları koşulu getirildi. Ankara’ya gelecek öğretmenler, “tutum, değer ve davranışlarından” 30, “eserlerinden” 20, “projelerinden” 20, “ulusal ve uluslararası makalelerinden” 15, “lisansüstü eğitimleri ve yabancı dil seviyelerinden” ise 15 puan üzerinden değerlendirildi.

Bu kriterlerin içindeki bazı değerlendirme puanları dikkati çekti. Ankara’ya gelecek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı sarayında ziyaret edecek öğretmenler, “öğrencilerine karşı tutum ve davranışları”, ‘kılık ve kıyafetinin bir öğretmene yakışır olması’, ‘mesleğini icrası sırasında vicdani, manevi, milli ve insani’ davranışları” üzerinden de puanlandı.

100 puanlık değerlendirme formunda en yüksek puanı alan 3 öğretmenin ismi Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme Geliştirme Genel Müdürlüğü’ne gönderildi. Ankara’ya gelecek öğretmenlerin isimlerini ise bizzat Milli Eğitim Bakanı Avcı onayladı. Öğretmenler 22-25 Kasım tarihleri arasında Başkent Öğretmenevi’nde kaldı. Törenler için öğretmenlerin koyu renkli kıyafet giymeleri istendi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon