İzmir'de peş peşe orman yangınları

İzmir'in Bornova ilçesinde, ormanlık alanda yangın çıktı. Yangının, aynı bölgede birde fazla yerde aynı anda başladığı öğrenildi. Konak ilçesinde de, yerleşim yerlerine yakın bölgedeki Aydın Erten Rekrasyon Alanı içinde bulunan ormanlık alanda yangın çıktı. Her iki yangın da kontrol altına alınırken, soğutma çalışmaları sürüyor.

Yayınlanma: 05.08.2019 - 19:55
Abone Ol google-news

Yangın, saat 19.00 sıralarında ilçeye bağlı Çamkule Mahallesi'ndeki ormanlık alanda çıktı. Bölgeden yükselen dumanı görenler, durumu orman ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine bölgeye 3 helikopter, 8 arazöz ve çok sayıda söndürme işçisi sevk edildi. Yangının, aynı bölgede birde fazla yerde aynı anda başladığı öğrenildi. Ekiplerin havadan ve karadan yaptıkları müdahale sonucu yangın kontrol altına alındı.

BİR BAŞKA ORMAN YANGINI, OKULA SIÇRAMADAN SON ANDA SÖNDÜRÜLDÜ

Konak ilçesine bağlı Gültepe semtindeki Çınartepe Mahallesi'nde de, yerleşim yerlerine yakın bölgedeki Aydın Erten Rekrasyon Alanı içinde bulunan ormanlık alanda da yangın çıktı.

Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye 3 helikopter ve 11 arazöz sevk edildi. Alevlerin, yakındaki Seyfi Yılmazoğlu Ortaokulu'na yaklaşması üzerine, ekipler bu noktaya odaklandı. Okul çevresinde önlem alınırken, orman işçileri alevleri söndürmeyi başardı. Buradaki yangın da kontrol altına alındı.

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler