HDP paylaştı: Derhal durdurun

Halkların Demokratik Partisi, kayyımların protesto edildiği Diyarbakır’a tüm giriş çıkışların durdurulduğunu duyurdu. Polis, kayyımları protesto etmek için sokağa çıkan yurttaşlara ve il binası önünde bekleyenlere müdahale etti.

Yayınlanma: 20.08.2019 - 15:42
Abone Ol google-news

Diyarbakır, Van ve Mardin Büyükşehir Belediyelerine kayyım atanması gündemi ile olağanüstü toplanan HDP MYK’sı, “kesintisiz eylem” kararı aldı. Diyarbakır'da kayyım kararını protesto edenlere polis müdahale etti. Müdahale sırasında polis tarafından darp edilen HDP Batman Milletvekilleri Feleknas Uca ve Ayşe Acar Başaran hastaneye kaldırıldı. 

Öte yandan HDP milletvekilleri, HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi yapmak istedi, polis oturma eylemine de müdahale etti.

Müdahale sırasında Semra Güzel, Gülistan Koçyiğit, Leyla Güven, Bedran Öztürk’ün de bulunduğu HDP'lilerin yaralandığı belirtildi. 

HDP, sosyal medya hesaplarından bir video paylaşarak, "Diyarbakır İl binamızın önünde milletvekillerimize yapılan saldırı alenen cinayet girişimidir. Bu saldırıyı yapanlar, emrini verenler suç işliyor. Bu barbarlığı, vandallığı, cinayet girişimini derhal durdurun"  

MARDİNDE DE POLİS MÜDAHALE ETTİ

Mardin'de de kayyım atamalarını protesto eden ve aralarında HDP'li milletvekillerinin de bulunduğu gruba, polis müdahale etti.

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı HDP'li Ahmet Türk'ün terör soruşturması kapsamında görevden alınmasına tepki göstermek amacıyla aralarında HDP'li vekiller Tuma Çelik, Ömer Öcalan, Hüseyin Kaçmaz'ın da yer aldığı grup, bir araya geldi. İstasyon Caddesi'nde yolu trafiğe kapatarak, eylem yapmak isteyen HDP'lilerin dağılması için polis uyarıda bulundu. Eylemi sürdüren grup, polisin tazyikli su ve biber gazlı müdahalesiyle dağıtıldı. Müdahale sırasında 4 kişi, polis ekiplerince gözaltına alındı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler