İBB Eminönü için harekete geçti

İstanbul genelinde Cumartesi günü etkili olan sel nedeniyle Eminönü sular altında kalmıştı. Konuyla ilgili çalışma başlatan İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri, 2 ayrı boru hattı kurulmasını kararlaştırdı. Ayrıca, Eminönü alt geçidindeki dükkanları zarar gören vatandaşlara İBB tarafından 3 ay boyunca karşılıksız maddi yardım sağlanacağı açıklandı.

Yayınlanma: 21.08.2019 - 16:19
Abone Ol google-news

<video:1540136>

 
<haber-dikey:1536788>
 
Cumartesi günü yaşanan sel baskının ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) harekete geçti.  İBB yönetimi tarafından alınan karar göre, Eminönü alt geçidinde yer alan terfi istasyonundaki tek pompa kısa zamanda 6 yeni ve daha büyük pompa ile değiştirilecek. Ardından yerin altından boru itme metoduyla 2 ayrı terfi hattı yapılacak. Böylece meydan ve alt geçide biriken suların anında denize tahliye edilmesi hedefleniyor.

3 AY BOYUNCA KARŞILIKSIZ MADDİ YARDIM SAĞLANACAK

Öte yandan Eminönü alt geçidindeki dükkanları zarar gören vatandaşlara İBB tarafından 3 ay boyunca karşılıksız maddi yardım sağlanacağı açıklandı. Zarar gören iş yerlerin bakım ve onarımının da İBB tarafından yapılacağı kaydedildi.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler