Danışıklı bağış

Kamuya vermesi gereken okul ve arsasını kendi vakfına bağışladı.

Yayınlanma: 04.12.2014 - 10:33
Abone Ol google-news

Saf GYO, Akasya Acıbadem’in yanında yer alan ve kamuya terk etmesi gereken "10 bin metrekarelik okul ve arsasını" şirketin ortaklarından Sinpaş GYO’nun patronu Avni Çelik’in kurucusu olduğu Boğaziçi Vakfı’na devretmek için karar aldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi CHP’li Meclis Üyesi Hüseyin Sağ, karara, “Kamu eline geçmesi meclis kararı ile garanti altına alınan eğitim alanı yok edildi. Birinci derece sorumlusu Üsküdar Belediye Başkanı’dır. Kendisinin de meclis üyesi olduğu İBB’nin kararını yok saydı” sözleriyle tepki gösterdi.

Saf GYO, kamuya terk etmesi gereken okul ve arsasını ortaklarından Sinpaş GYO Yönetim Kurulu Avni Çelik’in kurucusu olduğu Boğaziçi Vakfı’na bağışladı. Saf GYO Akasya Acıbadem’in yanında yer alan ilköğretim okulu ve arsasını Boğaziçi Vakfı’na hibe olarak tapuda devir edecek. Saf GYO kararı, “Şirketimizin maliki bulunduğu ve üzerinde okul binası bulunan  İstanbul  İli, Üsküdar İlçesi, Bulgurlu mahallesi 1341 Adadaki 10 bin metrekare alanındaki gayrimenkulümüzü Boğaziçi Vakfı’na hibe suretiyle tapuda devir etmeye karar verilmiştir” diye duyurdu.

Okul ve arsasının kamuya devredilmesi gerektiğini gündeme getiren CHP’li Meclis üyesi Hüseyin Sağ, Saf GYO'nun duyurusuna, “Kamu eline geçmesi meclis kararı ile garanti altına alınan eğitim alanı yok edildi. İlk defa bir meclis kararı yok sayıldı. Birinci derece sorumlusu Üsküdar Belediye Başkanı’dır. Kendisinin de meclis üyesi olduğu İBB’nin kararını yok saydı. Ruhsat verirken bu kamu arazilerini terk ettirmeliydi. Kendisine emanet edilen kamu alanının bir vakfa devredilmesine yardımcı oldu. O mahallede oturan çocuklar şimdi servislerle daha uzak bir okula gidecekler” diye tepki gösterdi.

Ne olmuştu?

Ford Otosan Fabrikası’nın bulunduğu 180 dönümlük araziye yapılan Ak-Asya bloklarının Gençlik ve Spor Bakanlığı’na teslim etmesi gereken 5 bin mekrekarelik açık ve kapalı spor alanını teslim etmediğini Cumhuriyet kamuoyuna duyurmuştu. Yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda adı geçen işadamı Abdullah Tivnikli’nin yönetim kurulu üyesi olduğu Saf Gayrimenkul’ün projesinde, kamuya terk edilmesi gereken yaklaşık 80 bin metrekarelik alanda proje içinde kaldığı için mahkemelik olmuştu. 2008 yılında inşaatı başlanan Ak-Asya Blokları ve biri AVM olmak üzere 3 gökdelenden oluşan proje tamamlandı ve binalarda yaşam başladı. İBB tarafından hazırlanan imar planına göre yaklaşık 37 bin metrekare aktif yeşil alan, 5 bin metrekare spor alanı, 5 bin metrekare rekreasyon alanı, 2 bin kapasiteli otopark alanı kamuya terk edilecek, 29 bin metrekarelik alanda da 2 adet okul yapılarak MEB’e devredilecekti. Ancak inşaat bittiğinde planda öngörülen alanların kamuya terk edilmediği görüldü. CHP’li Meclis Üyesi Sağ’ın tespitlerine göre meclis tarafından onanan plandaki 29 bin metrekarelik eğitim tesisi alanı da Milli Eğitim Bakanlığı’na devredilmemişti. Devlet okulu yerine Özel Acıbadem İlkokulu yapıldığını belirten Sağ, bu okulun da ruhsatının bulunmadığını iddia etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler